Защо да купим батут за децата

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
скокове на батут

Детският батут е голямо удоволствие за малчуганите. Той е и начин да се намали безпокойството на техните родители. Тази играчка е идеална, ако имате къща с дворче в града. Можете да разположите батута и в семейната къща на село, в случай че живеете в апартамент и нямате пространство. Тези детски трамплини за забавно скачане могат да се монтират и на затворено у дома, но стига да имате възможност позволете на децата да играят и да го ползват навън. Ако сте решили да купите детски батут може да се комбинирате с още няколко родители, така че да вземете батут с по-голям диаметър. По този начин на всяко парти, детски рожден ден или веселба ще може да ползвате общия батут и децата ви да са доволни и засмяни

Защо батут?

Времето, прекарано на открито, е полезно за тях. Те попиват слънчеви лъчи и дишат чист въздух. Батутите за деца са чудесен начин за малките палавници да изразходват енергията си и да спят спокойно след ден, прекаран навън в игри. Това може да го потвърди всеки родител, който поне веднъж е пускал детето си на такъв вид трамплин.
Скачането е любимо занимание за много от тях. Някои започват да го правят веднага след като проходят. Скачат от мебели, когато са вкъщи и от пейки, когато са навън. Приземяването, в тези случаи обаче, е върху твърди повърхности – плочки, паркет, ламинат и тн.
Според лекарите детските хрущяли и кости са много меки особено до навършването на 7-8 години. Мускулите също не са достатъчно силни, за да поемат удар от голяма височина – около метър в сравнение с батута. Това е причината педиатрите да определят скачането, от повече от 30-40 см на твърда повърхност, за рисково.

Безопасност при скоковете с батут

Когато детето ви реши да играе и да скача на трамплина трябва да имате предвид няколко неща. Батутите трябва да отговарят на определени условия за безопасност. За да сте сигурни, че няма риск от падане и по-сериозни контузии, изберете батут с мрежа. Той има отвор, през който малчуганите влизат и излизат, и се закопчава с цип, така че да не създава никакъв риск за тяхното здраве.
Другото важно нещо за сигурността и здравето на децата е в близкия диаметър около трамплина да няма твърди и остри предмети. Така дори детето да падне от батута, ще предотвратите удара.
Трето, но не маловажно е да съблюдавате бройката деца, които скачат на батута да бъде съобразена с тази, дадена от производителя. Някои от батути са до 3 деца, има такива за 8 или 10. Винаги се съобразявайте с това число и децата които скачат

Скачането на батут или трамплин е спорт, въпреки че в детските представи е повече като чисто забавление. Това е една от игрите, която развива двигателните способности и учи децата на баланс и равновесие. Другото, което забавлява малчуганите е правенето на различни фигури с ръцете и краката, през тези няколко секунди докато тялото им е във въздуха.

Колко са полезни скоковете на батут?

Интересен факт е, че детските батути помагат за повишаването на оценките в училище.

Как да скачаме на батут?

Те подобряват стойката на тялото, което помага на малчуганите да седят дълги периоди от време в класната стая, без концентрацията им да спада.
През последните години батутите за деца пленяват сърцата на хлапетата с многообразие от форми. Можете да попаднете на замъци, къщички, пързалки – разнообразието е наистина впечатляващо. Но наистина най-обичани са кръглите батути с мрежа. Разбира се, колкото по-цветен и сложен е даден модел, толкова по-висока е цената му.
Тя обаче обикновено си заслужава, а и винаги можете да се натъкнете на големи отстъпки в онлайн магазините за детски стоки.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed