Защо да изберем автомобилни масла Total

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Масло Total Quartz

Автомобилните масла Total са необходимост за вашия автомобил, но не всички са създадени еднакво. Може да имате някои въпроси относно това кои масла са най-добри за вашия автомобил и от какво трябва да бъдат направени. Тази статия ще ви даде информация за синтетични смеси и масла с по-висок вискозитет. Ще разгледаме и цената и съвместимостта на всеки тип масло. Ето няколко съвета за избор на автомобилно масло Тотал. Прочетете, за да научите повече!

Синтетични смеси

Има няколко предимства на синтетичните смеси в автомобилните масла. Те предлагат по-дълги интервали за смяна на маслото от конвенционалните масла и са по-рентабилни. Разликата между пълните синтетични смеси е в базовия състав. Напълно синтетичното масло е проектирано без петрол и включва добавки, които предпазват от разграждане на маслото. Напълно синтетичните масла са по-устойчиви на разрушаване на вискозитета и се държат по-добре при високи температури и налягане.

Докато напълно синтетичните масла имат превъзходна производителност, полусинтетичните смеси са по-евтини от напълно синтетичните. Те все още съдържат някои примеси, които се срещат в конвенционалните моторни масла, но са с по-ниска цена. Синтетичните смеси имат много предимства пред конвенционалните масла, включително подобрена защита от окисление и увеличена мощност. Синтетичното масло също е добър избор за превозни средства с по-голям пробег, но не всички шофьори ще се възползват от по-високата му цена. Ако желаете синтетично масло за вашия автомобил, заложете на серията Total Quartz.

Масла с висок вискозитет

Вискозитетът на едно масло определя как то реагира на температурата. Вашият двигател се нуждае от определен вискозитет. Можете да намерите тази информация в ръководството на производителя на вашия автомобил. Можете също да изберете автомобилни масла с по-висок вискозитет за екстремни условия като лед или сняг.

Автомобилните масла с по-висок вискозитет предпазват вашия двигател по-добре. Тези масла са направени с добавки за увеличаване на техния вискозитет. Те могат да уплътнят буталата по-добре, като не позволяват изтичане на масло през по-големи хлабини в частите на двигателя. Освен това те могат да съдържат повече агенти против износване. Маслата с по-висок вискозитет са най-добри за автомобили, които имат изисквания за голям пробег. Трябва обаче да ги използвате в съответствие с препоръките на производителя на вашия автомобил.

Съвместим с всички видове двигатели

Синтетичните и конвенционалните моторни масла обикновено са съвместими едно с друго. Синтетичните масла съдържат добавки и са преминали през специални тестове, за да отговарят на различни стандарти за защита на двигателя. Напълно синтетичните масла също са по-скъпи от конвенционалните масла и се препоръчват за превозни средства, които изискват максимална защита. Ако обаче планирате да преминете към синтетика, не забравяйте първо да проверите ръководството на производителя. Най-доброто масло за вашия автомобил е смес от конвенционални и синтетични масла.

Основната разлика между минералното масло и синтетичното масло е вискозитетът. Вискозитетът се отнася до съпротивлението на течността на потока. Повечето масла се класифицират според тяхната консистенция при температура от 100 градуса по Целзий. Използването на твърде рядко моторно масло може да причини нежелани ефекти върху вашия автомобил. Маслото вероятно ще се сгъсти и няма да работи толкова добре. За щастие, съвременните висококачествени моторни масла са съвместими с повечето видове двигатели.

Цената на автомобилните масла Тотал

Маслата Тотал са с достъпна цена, която в повечето случаи варира между 10 и 20 лева за литър, в зависимост от вида и предназначението му. Предвид доброто качество, което тези масла предлагат, това е доста ниска цена за плащане.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed