За какви помещения са подходящи епоксидните подове?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Епоксидните подове са една от последните иновации на съвременния строителен пазар. На практика те не са кой знае каква новост в сферата, тъй като отдавна се славят с добра репутация в производствения сектор. 

Днес обаче, епоксидните подове намират все по-широко приложение поради редица предимства. Те са изключително устойчиви, имат множество полезни качества като антиплъзгаща се технология и издръжливост на химическо въздействие, предоставят гъвкавост по отношение на дизайн и персонализация, а и са естетически издържани. 

В тази връзка, и строителните бригади, и интериорните дизайнери, а и самите потребители имат широк избор от помещения, в които могат да положат епоксидни подове. Нека ги разгледаме. 

Епоксидни подове в индустриалния сектор

Епоксидните подове по начало са високо ценени в производствената област. Цехове, складове, лабораторни сектори и изобщо места, на които се създава нещо и има наличие както на тежки машини, така и на въздействие на различни химикали, са основните помещения, за които се препоръчва такъв тип подова настилка.

Причината е, че тя е устойчива и на удари на триене и на тежки товари, и на химикали. По този начин производителят си осигурява благонадеждни и безопасни условия на оперативната дейност в своето предприятие. 

Епоксидни подове за други публични места

Не е необходимо сградата да е предназначена за производство, за да се препоръчва епоксиден под за нейните помещения. Всъщност, нерядко специалистите препоръчват и на места с интензивен трафик и поток от хора точно такава подова настилка. Причината е, че епоксидният под  може да поеме голямо натоварване и натиск за продължителен период от време и регулярно, без да се напука, надраска или увреди по какъвто и да е начин. 

Ето защо той е чудесна алтернатива и за места като болници, училища, бизнес сгради, хотелски комплекси, барове, ресторанти и други. Все по-често в техните помещения срещаме именно епоксидна подова настилка, която освен че представлява практичен избор от страна на собствениците им, радва окото на посетителите с изящна визия. 

Епоксиден под за дома?

Защо не? Както вече споменахме, епоксидният под има твърде много предимства, за да го подминем и подценим в избор на настилка и за собствения си дом. Освен че ще ни служи продължително дълго време, той ни позволява и известна гъвкавост в персонализацията на интериорния дизайн. 

Епоксидният под пристига в различна цветове и нюанси, от които можете да избирате. Същевременно, върху него могат да се правят релефни рисунки под формата на инкрустиране. Всичко това е добре дошло за артистичните собственици на апартаменти и къщи, както и за техните интериорни дизайнери. 

Епоксидните подове се правят със специфичен вид строителен материал – епоксид, който представлява втвърдяваща се смола. Този ресурс, между другото, се използва съвсем не само за изграждане на подови настилки. Много хора използват епоксид и за изработка на готови елементи, включително и декоративни. 

Така например, Epoxol® 2874 е висококачествена епоксидна система, която се препоръчва не само за заливане на подове, но и за изработка на занаятчийски изделия. Подобно широко приложение на епоксида е свидетелство за неговата огромна и широко популярна роля както в строителния сектор, така и в други области на икономиката. 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed