Велосипеди за всяка възраст

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Велосипеди за всяка възраст

Изборът на детско колело е отговорна задача за възрастните. Всяко съвременно момче или момиче трябва да има собствен велосипед. Ако на детето бъде поднесен като подарък велосипед, който ще съответства на неговата възраст и физически характеристики, тогава за него ще бъдат осигурени положителни емоции и безценни ползи за здравето. Колоезденето развива мускулите на краката, гърба и ръцете, а също така тренира вестибуларния апарат. В допълнение, той ви позволява да се забавлявате на чист въздух.

Само правилно подбран, велосипедът ще е наистина полезен и безопасен. Ако размерът е неподходящ за ръста на вашето дете, на него ще му бъде неудобно да го кара, няма да може да стига добре до педалите и волана. Или обратно, ако коленете му опират във волана, това ще го обезсърчи за дълго време, а малчуганът може и да го запомни като нелюбима играчка. Освен това, според лекарите, неправилно избраният велосипед може да доведе до изкривяване в стойката на подрастващите.

Затова при избора на детски велосипед трябва да се подходи с внимание и отговорност.

Ако посетите сайта zizito.com, ще имате възможност да се запознаете с богатото разнообразие на велосипеди на едро и да изберете този, който ви е нужен.

Когато избирате мотор за дете до 9 години, най-важното е да вземете решение за производителя и бюджета за покупка, след което, в зависимост от възрастта на бебето да се спрете на подходящ модел.

Ако детето ви е възраст между 9 и 15 години, добре е да му изберете велосипед не само по марката и цената. Вземете под внимание по какви пътища ще се управлява той. За тийнейджъри, които ще го използват за разходка по градските улици, можете да купите по-евтино превозно средство. Ако обаче детето обича скоростта и ще кара по равни пътища, е добре му изберете по-леко колело с висококачествена трансмисия.

Освен ръста и възрастта на детето, друг важен фактор е теглото. Превозното средство трябва да отговаря на нуждите на детето, характерни за възрастовата категория.

Откакто е изобретен първият велосипед през 1817 г. са изминали повече от два века. Днес гамата от модели за всеки вкус и възраст е повече от богата. Ще се опитаме да я проследим по типове велосипеди според възрастта на детето:

  • Триколка с дръжка за най-малките - Тя е предназначена за най-малките – от 1 до 3-годишна възраст. Детето става все по-активно с всеки изминал ден. Затова триколка с дръжка е от изключителна важност за него. С нея детето се учи да върти педалите, а майка му определя посоката на движение, като контролира дръжката. За безопасността на детето производителите са предвидили ограничения около седалката, а отпред обикновено има панел с различни бутони за клаксона, с които малчуганът ще се забавлява истински.
  • Триколка - Тя стои стабилно на пътя и поотрасналото детенце ще може да я управлява и само, въртейки педалите.
  • Двуколесен велосипед с предпазни колела  - Той е предназначен за деца от 4 до 6 години. Ако детето ви вече е навършило четиригодишна възраст, е време да му се купи детски велосипед с две предпазни колела. Малкият шофьор иска сам да управлява байка си. Удобната седалка и височината на волана, проектирана за тази възрастова категория, както и снижената рамка са редица удобства, които не ограничават свободата на действие на детето.
  • Велосипед с две колела. - Когато детето е вече на 6 години, има увереност и опитът му от управляването на велосипед може да се счита за достатъчен, вече можете да помислите за двуколесен велосипед без странични колела.
  • Велосипед за деца на възраст 6-9 години  - Преди да купите детски велосипед за дете от тази възрастова категория, внимателно преценете възможностите му, защото повечето утройства за тази възраст вече са снабдени със скорости и различни начини на управление.
  • Велосипед за тийнейджъри на възраст 9-13 години - Моделите, предназначени за тийнейджъри, практически не се различават от моделите за възрастни. Но все пак е необходимо да се вземе предвид теглото и материала, от който е направена рамката на устройството. Ако тийнейджърът има склонност към екстремни спортове, моделът BMX ще бъде чудесен подарък.

Какви са разликите между велосипедите за момчета и момичета!

При моделите за момчета рамката почти винаги има горна тръба, за разлика от моделите за момичета, в които често липсва или е много ниска. Мъжките модели също така имат по-широки колела, които придават на велосипеда по-мощен външен вид, рамката е по-стабилна, а воланът по-широк.

А ако искате да намерите всичко това на едно място, посетете сайта на zizito.com. Пълният асортимент от детски велосипеди буквално ще ви зашемети. Швейцарската марка е изпитана и достатъчно авторитетна сред ценителите на качествени байкове. Електронната платформа КИДСО предлага голяма част от предлаганото от zizito.com.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed