Важно ли е какво ще ни е интериорното осветление вкъщи?

Вие сте тук

Average: 5 (3 votes)
интериорно осветление вкъщи

Интериорното осветление макар и да изглежда, като нещо напълно обикновено, е една от главните причини за това, как се чувстваме вкъщи. Цветовете и начинът по който ги възприемаме влияят на настроенията ни. Тоест влияят ни на емоциите. Много често, неподходящата светлина, може да ни измори и да ни причини дори и главоболие. За различните помещения е добре да се изберат различни осветителни тела. Важно е да се съобрази и големината на стаята. По-големите стаи имат нужда от повече осветителни тела. Въпреки това, е много важно да не се прекалява със силата на светлината, както и да се подбират жълти нюанси. Ако не ви харесва жълтата светлина, тогава много внимателно трябва да изберете бялата, за да не се получат цветови контрасти, които да ви причинят неудобство.

Какво да е интериорното осветление в дневната?

По презумпция това е голямо помещение. Хубаво е в по-големите на размери помещения, да се използва силно осветление, монтирано на тавана – полилей, пендели, винтидж или тифани стил осветително тяло. Хубаво е също така и светлината да е индиректна. Тоест да имитира дневната светлина и да не е прекалено силна. Трябва да е съобразена с целият интериор на помещението.
Лошото на този тип осветление е, че не е достатъчно за четене или работа. Създава много сенки и напряга очите, ако трябва да се вижда нещо по-внимателно.
Тук на помощ идва локалното осветление.

Това са всички малки тела за интериорно осветление- лунички, настолни лампи и аплици на стената. Този тип локално осветление, засилва светлината в зоните, където тя е по-нужна. Може да се придаде някаква разчупеност, като се използват различни цветове и форми. Добре е тези осветителни тела да са насочени точно към мястото на което осветяват. Добра практика е, да прецените внимателно, колко ключа ще ви трябват за цялото помещение. Най- малкото, за да не се налага, да минавате цялата дневна, за да изключите лампата. Съветвам, да има поне един ключ до всяка врата и един близко до дивана.

Най-подходящо осветление за кухня.

Тук е добре да се наблегне на локалните осветителни тела. Кухнята е място, което изисква силна светлина. Ако имате ред от шкафове, нашият съвет е да монтирате лунички или луминесцентни лампи. По този начин, когато готвите под тях или миете на мивката, ще ви е осигурена достатъчно светлина. Ако кухнята ви представлява по-скоро трапезария, тогава ситуацията е друга. Най-добре е да използвате високо поставен полилей. Препоръчително е, да е разположен поне на метър и половината височина. Естествено и тук можете да го комбинирате с по-малки локални тела по стените. Всичко зависи, за какво смятате да използвате помещението.

Ако желаете може да видите модерното интериорно осветление на Ultralight.bg, а във видеото по-долу ще откриете полезни съвети как да подберете осветлението за Вашия дом.

Общи съвети:

  • Ако искате да осветите огледало, не поставяйте светлинни източници отгоре, а от двете страни. Добре е да са с леко матово стъкло.
  • За плотове на кухня или за бюра е хубаво разстоянието на лампичките, да не е повече от 50см.
  • Ако желаете да придадете романтика, изберете някакво рисувано стъкло за абажур.
  • Не забравяйте, че за да промените светлината и настроението, винаги можете да изгасите лампите и да запалите няколко свещи.

Въпреки че не му обръщаме много внимание, интериорното осветление може да повлияе много на ежедневието ни. От всички правила, най-важното е, всяко едно нещо да е с мярка – включително и светлината вкъщи.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed