Важните неща при организацията на всяка почивка

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
камионче-играчка на плажа

Без добра организация всяка почивка може да се превърне в истински кошмар. Положението се влошава особено много, ако става дума за семейна ваканция с деца. Не по-малко рискова може да е и почивката без предварителен план в чужбина.

Както виждате, няма никакво значение дали ще пътувате само с половинката, с цялото семейство или с група приятели. При всички случаи се препоръчва, ако не строга и подробна, то поне схематична организация, която да дава решения при възникнали непредвидени обстоятелства, но и план Б, ако някое от предвидените от вас забавления отпадне.

В следващите редове ще ви предоставим важни насоки и препоръки за организирането на перфектната ви почивка! Останете с нас, за да се запознаете с тях и не се колебайте да ги използвате при планирането на следващата ви ваканция.

Не тръгвайте, без да се застраховате

Вместо класическа медицинска, изберете пълната опция за застраховка пътуване в България от Limar. Тя включва повече застрахователни събития и рискове. Освен че с нея застрахователната компания ще покрие разходите за медицински услуги при необходимост, ще ви даде сигурност, в случай че нещо в плановете ви се обърка – например, ако ви се изгуби багажът, ако претърпите ПТП, както и ако сте на планина и се организира спасителна мисия за откриването на вашето местонахождение. 

Изберете място, което да допада на всеки

Това важи и за типа почивка – екстремна, за релакс, за забавление, за разглеждане на природни или културно-исторически забележителности. Колкото повече хора сте, толкова повече мнения. Когато те не съвпаднат, но планът за ваканцията вече е разписан, рискувате да попаднете в компанията на недоволни подмятания и недоволство.

Ето защо дори да става въпрос за най-добрите ви приятели, семейството или дори само половинката, добре е да съобразите техните интереси с вашите при организацията на пътуването. 

Планирай напред, но с няколко възможни хода

Преценете рисковете, като например разваляне на времето или затворен туристически обект. В случай че те ви застигнат, добре е да разполагате с план Б. По този начин организацията на вашата почивка няма да пропадне, а напротив – ще си остане стриктна и перфектно преценена.

В случай че не разполагате с друга опция за прекарване на деня и трябва да си останете в хотела, проучете какви са опциите за забавление в него или просто се отдайте на релакс пред телевизора и в СПА центъра. 

Пълният багаж е равно на пълноценна почивка

Дори да е нещо дребно, ако забравите важен за вас предмет в багажа – книга, лекарство, дреха или каквото и да е било – почивката може да се развали. Или поне да заплаши отличния й старт. Ето защо ви съветваме, преди да започнете да трупате предмети в куфара, да си приготвите списък и да карате по него. Така е сигурно, че няма да забравите нещо.

Още по-идейно е двама души да напишат списъци за багаж. След сравняването им, все ще се открие нещо, което вие или другия човек е забравил.

Определете бюджет, в рамките на който да се вместите

В него трябва да предвидите както големите разходи – за транспорт и настаняване – така и всички дребни такива: подаръци и сувенири, изхранване, вход за забележителности и така нататък. В бюджета за вашата ваканция е редно да има допълнителен „фонд“ за непредвидени обстоятелства. Не е задължително това да са рискови фактори, защото средства могат да ви потрябват, ако сте забравили нещо в багажа, както и ако изникне някое друго забавление или туристическа атракция, която спонтанно решите да посетите. 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed