Trevichka.com - всичко за райграса

Вие сте тук

Рейтинг: 
Average: 5 (2 votes)
Телефон: 
0889 33 77 35
Работно време: 
Понеделник до Петък 09:00-17:00
Основател на фирмата: 
Макадамия 05 ЕООД
Email: 
Уеб сайт: 
Адрес: 
бул. 6-ти Септември 227
Ценови диапазон: 
0.1 - 1000 лв
Видове разплащания: 
В брой
По банков път
Други
Валута за разплащане: 
BGN
Брой служители: 
1-10
Основна насоченост на бизнеса: 
Продажба на семена, торове и препарати за тревни площи
Дата на регистрация на фирмата: 
October, 2020
Марки: 
Баренбруг
Флориан
Golden line
Green line
Категория: 

Онлайн магазин Trevichka.com

Ние от агроаптеки Макадамия 05 разработихме онлайн магазин специализран в продажбата на семена, торове и препарати за тревни площи.  Вземайки под внимание географските ширини на които се намира страната ни сме подбрали за вас любителски и професионални семена за райграс и тревни смеси, така че да дадем шанс на всеки който мечтае за зелена градинка пред дома или блока си. 

Освен семената сме подготвили селекция от торове и препарати които биха били нужни за добрата поддръжка на Вашия райграс или тревна смеска. Ще откриете и разнообразие от машини и техники за косене и обработка на тревата.

Общи характеристики на повечето тревни смески

  • използват се около 35-40 гр за кв.м.
  • с една опаковка от 1 кг може да се засеят около 25 - 35 кв.м.
  • пониква за около 7 до 14 дни
  • дълбочината на засяване е 1-2 см.
  • засява се на пролет или през есенните месеци
  • препоръчителна температура при засяване - от 15ºС до 25ºС.

От какво се нуждае райграса за да има перфектен външен вид

Косене на тревни площи - веднъж на седмица и се спазва златното правило никога да не се намяля размера с пвече от 2/3, за да останът жизнени части които да продължат да се хранят със слънчева

Поливане на тревни площи – зависи до голяма степен от вида на тревната смес, вида на почвата и желания ефект, но в общи линии дозата е 5 до 15 литра на кв.м.

Почистване – почистването включва плевели, отпадъци, клони, изхождания от домашни любимци или други животни, всички те могат да навредят на райграса до толкова, че в определени зони той да загине изцяло. Бъдете внимателни и не оставяйте зелената площ непочистена.

Валиране  -  за да бъде равен тревния килим се нуждае от периодично валиране със специален инструмент, така че да се намстят треваните чимове.

Торене  - все пак тревните площи представляват живи организми имащи нужда от храна, така че освен торенето при сеидба, се налага торене и при косенето така че треата да се справи успешно с нанесения и стрес.

Аериране – това е процес с който се внася допълнително кислород в тревата чрез направа на отвори между сгъстените корени чрез изолзването на специална техника за това.

Грапене -  това е процес след всяко косене който цели премахване на образувалия се филм от останали листенца по тревната площ, този фил трябва да се премахне за да не се спира притока на кислород.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed