Топ 5 съвета за ремоделиране на банята

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Възстановяването на всяко помещение в дома може да бъде предизвикателство, но банята обикновено издига повече предизвикателства, отколкото останалите стаи. С много различни аспекти, които трябва да имате предвид от плочки до водопроводни инсталации и осветителни тела, обновяването на банята е сложен процес. За щасти, с някои експертни съвети, търпението и правилното планиране за обновяване на банята наистина могат да ви помогнат да трансформирате съществуващия си дом и да му донесете нов живот. Ето няколко съвета, споделени от експерти.

Помислете за начина си на живот, когато избирате материали. 

Всеки обича мраморните довършителни работи за баня, но малцина взимат предвид поддръжката, свързана с използването на този материал. Тъй като използването на сурови химикали върху мрамора е абсолютно противопоказно, помислете дали вие и потребителите на тази баня ще могат да полагат допълнителните грижи, които са необходими, за да се предпазят стените и подовете от ецване и абразия при използване на химикали и почистващи препарати. Ако банята е за малки деца или с висока влажност, керамиката е по-добър вариант.

Вземете предвид пространството.

 Банята е споделено пространство, което се ползва от две, понякога три поколения. Обърнете внимание на това, как можете да включите в дизайна повече от едно огледало. Ако разполагате с твърде малко пространство, помислете за Спа душ вместо за душ и отделна вана.

Помислете за многоцелевите дизайни. Всеки обича да използва уникални огледала над мивката, но в твърде компактните помещения медицинският шкаф може да ви помогне да спечелите малко допълнително пространство, необходимо за съхранение.

Помислете за функционалността.

 В баните за малки деца, заложете на комбинирана вана с душ в зоната за къпане. Използвайте забавна и оригинална душ завеса за по-лесно използване от децата. Винаги можете да добавите стъклен параван по-късно.

Изяснете си от самото начало ограниченията във вашия план.  В зависимост от това къде живеете, вашата сграда или местоположение може да наложи ограничения върху това, което можете да правите. Това може да произтича от ограниченията на наемателите, ограниченията за спестяване на вода в определени части на света - които могат да повлияят на модификации като двойни душ кабини. Освен това, не всички стени могат да бъдат разрушавани. Винаги проверявайте първо документите на сградата и съответните агенции.

Източник: https://vsichko-za-baniata.com

 

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed