Таен Дядо Коледа в офиса – какви подаръци да изберем?

Вие сте тук

No votes yet
Таен Дядо Коледа в офиса – какви подаръци да изберем?

Започнахте ли да избирате подаръците за близките? А за колегите? 

Коледа наближава, а с нея и времето, в което да изберете подходящи подаръци за всеки от списъка. Проверете го два пъти, за да не пропуснете нито един получател, включително сред колегите. 

Все по-често компаниите у нас избират да проведат традицията Secret Santa или още позната като „Таен Дядо Коледа“, въпреки че концепцията е заета от западните страни. Хубавото на тази коледна традиция е, че позволява всеки да получи подарък, без да трябва да купува по нещо за всеки един член на екипа. На произволен принцип всеки тегли към кого да адресира подаръка си. Така получателят не знае кой му подготвя изненада, което прави преживяването още по-вълнуващо. 

Ако ще се включите в тази традиция, имате възможност да сте особено креативни и да подберете наистина ефектен подарък. Но ако нямате вдъхновение от къде да започнете, предлагаме няколко интересни идеи.

Подарък в стил „Хари Потър“

Имате ли почитатели на Harry Potter в офиса? Значи този подарък е перфектен за повода. С него коледното настроение никога няма да спре – не и докато над Хогуортс не спира да вали сняг. Кристалното снежно кълбо изобразява умален вариант на училището за магия, така че да може да пренасяте вълшебството навсякъде със себе си.

А ако избирате подарък за най-заетия човек във фирмата, помогнете му да остане организиран с джобен бележник с герба на Хогуортс. В него получателят може да вписва най-важните си записки и винаги бележките от важните срещи да са му под ръка. За още повече удобство пък листовете могат да се късат. 

Луксозен ролер 

За онзи член на екипа, който подписва най-много документи или изписва тефтерите с най-бързи темпове – изберете ролер с впечатляваща прецизност при писането и с елегантен дизайн. 

На най-заетите от всички колеги ще бъде полезен ролерът със сменяем пълнител, който позволява пишещото средство да бъде ценен помощник години наред. 

Визитник или портмоне за карти

За колегите, чиято работа е свързана със срещи и събития, полезни ще бъдат визитниците или портмонетата за карти. 

Семпъл, но елегантен подарък – те са чудесен избор за всеки, независимо от възрастта или вкуса му. Изберете минималистичен модел, който винаги ще бъде актуален, или пък такъв, който отговоря на предпочитанията на колегата, за когото го избирате. 

Забавна чаша

Подарете на колегите си нещо, което ще бъде едновременно полезно, но и ще донесе усмивки на лицата на всички. Изберете чаша със забавно послание – разнообразието сред дизайните е толкова голямо, че имате свободата да изберете колко дръзки искате да сте със забавните препратки. 

Можете да се спрете на чаша, която отговаря на интересите на получателя и е вдъхновена от любимото му хоби, а може би и от книгата или сериала, който му е фаворит. 

А ако сте по-смели, можете да изберете чаша с послание като „Шефът винаги е прав“ или „Много съм зает, правейки нищо особено“. Ако пък попадате сред най-смелите, ще подарите именно такава чаша на шефа.

Вдъхновяваща книга

Независимо в коя сфера работите, една добра вдъхновяваща книга може да бъде от голяма полза на получателя. Потърсете тема, която ще бъде интересна на получателя. Но и срещата с непознат автор или нова гледна точка ще предизвика вълнение у всекиго.

Разкрийте пред получателя разнообразието от интригуващи истории, които имат силата да мотивират всекиго, независимо от пряката му сфера на дейност и интереси. Още по-интригуващи и информативни са книгите, които включват няколко истории на известни личности. 

Настолни игри с въпроси 

Превърнете подаряването на подаръци в общо занимание. Ако искате едновременно да зарадвате някой от екипа, но и да повдигнете настроението на всички, които се включват в коледното парти, подарете на някого настолни игри с въпроси. По този начин правите подарък не само на един колега, а и на всички, които изберат да се включат в играта. 

Има множество интересни предложения, като Kitty Talks и подобни игри, включващи карти с въпроси, които лесно провокират диалог и добро настроение. 

Те са подходящи както за тиймбилдинг активности, така и за семейните събирания и партитата с приятелите. Затова и когато подарите подобен подарък, осигурявате не само забавление за колегите, но и в последствие получателят може да използва играта при множество поводи. 

Ще се включите ли в Secret Santa традицията тази година? А избрахте ли с какво да изненадате колегите си? Потърсете още идеи в книжарница Orange.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed