Средства за защита и лечение на болки в гърба

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Мъж с болки в гърба

Болката в гърба може да бъде много неприятна и изтощителна. Съществуват няколко различни вида лечение на болките в гърба, но като цяло лечението на това заболяване започва с обстоен преглед от лекар. Лекарят ще обсъди с вас историята на заболяването. Физическия преглед може да предложи образни процедури, за да установи точната причина за болката ви. Тези образни изследвания могат да включват рентгенови лъчи, сканиране на костите, компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс. След поставяне на диагнозата лекарят ще ви предпише болкоуспокояващо лекарство и ще ви посъветва да избягвате дейности, които влошават състоянието ви. Ако не реагирате на болкоуспокояващите, може да се наложи допълнителна консултация.

Домашни средства за лечение на болки в гърба

Болките в гърба са често срещан проблем, който почти всеки изпитва в даден момент от живота си. В някои случаи лекарите не могат да направят много за лечението на проблема, освен да предпишат болкоуспокояващи и почивка. Съществуват обаче много ефективни и лесни домашни средства за лечение на болки в гърба, които могат да ви помогнат бързо да се върнете към нормалния си живот и да предотвратите бъдещи случаи. Един от тях е използването на  лумбален колан.

Упражнения

Аеробните упражнения са един от най-добрите начини за облекчаване на болката в гърба. Изследванията показват, че тази форма на упражнения може да намали болката с до 70%. Освен това тя е безопасна и хора с всякаква физическа подготовка могат да изпълняват тези упражнения. Освен това те помагат на тялото да подобри естествените си лечебни сили.

Ледени компреси

Студената терапия, като например ледените компреси за болки в гърба, може да облекчи острата болка и да ускори процеса на възстановяване след травми и операции на гърба. Тези продукти могат да се използват по всяко време, когато почувствате дискомфорт в областта на гърба, и трябва да се прилагат веднага щом болката или дискомфортът попречат на ежедневните ви дейности.

Масаж

Масажът при болки в гърба е чудесна алтернатива на обезболяващите лекарства. Болките в гърба се причиняват от редица фактори, включително лоша стойка, вдигане на тежки предмети и прекалено дълго седене. Някои болки в гърба са временни, но много хора живеят с хронична болка. Масажът може да облекчи болката в гърба и да спомогне за по-добра гъвкавост.

Упражненията намаляват болката в гърба

Упражненията са доказан начин за намаляване на болките в гърба. Те помагат за облекчаване на стреса, намаляване на мускулното напрежение и подобряват цялостното здраве на организма. Могат да бъдат чудесен начин за справяне с хроничната болка и трябва да се опитате да правите поне 20-30 минути упражнения на ден, четири до пет пъти седмично. Важно е да осъзнаете, че упражненията ще предизвикат болка след няколко минути, но това е начинът на тялото да изгради сила. Почивката също е важна.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed