Специален Педагог и терапевт на деца със СОП

Вие сте тук

Рейтинг: 
Average: 5 (1 vote)
Телефон: 
0896138113
Работно време: 
Понеделник-Петък 09:00-18:00
Email: 
Уеб сайт: 
Адрес: 
София
Видове разплащания: 
В брой
Валута за разплащане: 
BGN
EUR
USD
Брой служители: 
1-10
Дата на регистрация на фирмата: 
March, 2023
Категория: 

Специален педагог за обучение и терапия по домовете на деца с разстройства от аутистичния спектър и свързани неврологични разстройства, деца със синдром на Даун и деца с изоставане в интелектуалното развитие. Терапии - Физическа терапия, Трудова терапия, Речева терапия, ABA терапия, Монтесори терапия, Арт терапия. Предварително запознаване и консултация в дома Ви.

Ангажирам се да помагат на деца и юноши и семействата, които ги обслужват, за да постигнат успех – както в терапията, така и в ежедневието си. Нищо не ме прави по-щастлива от усмихнатото лице на дете, което току-що е показало напредък.

Аз се ангажирам с:

  • Ускоряване на напредъка чрез обучение на родителите и разработване на домашна програма;
  • Осигуряване на удобство и стойност за услугите чрез гъвкави графици, домашни посещения и достъпни цени;
  • Подобряване и предоставяне на широко и специализирано обучение и терапии;
  • Сътрудничество с другите специалистите за подобряване качеството на живот на децата със СОП;
  • Провеждане на терапии и обучение по начин, където измеримите резултати са очевидни;
  • Подпомагам деца и юноши със специални нужди от раждането до юношеството.

Предлагам терапия за деца с аутизъм и синдром на Даун и по домовете

Предлагам пълен спектър от решения, които работят в тандем, за да подобрят способността на детето да успее у дома, в училище и в общнеството като цяло.

Монтесори метода в домашни условия

Монтесори игрите улесняват развитието на фините двигателни умения на детето. Целта на Монтесори образованието е двустранна – биологична и социална. От биологична гледна точка се търси естественото развитие на личността, а от социална гледна точка целта е да се подготви малкия човек за околната среда.

Обучението на сетивата трябва да започне методично в ранна детска възраст и трябва да продължи през целия период на обучение, като това се явява подготовка за индивидуалния живот в обществото. От физиологична гледна точка развиването на сетивата представлява функция на нервната система. Външният стимул въздейства върху различни сетивни рецептори и възприетата информация се провежда до главния мозъка, където се обработва, анализира и запаметява . Въз основа на този механизъм детето придобива нови знания и за вбъдеще ще може да разполага с натрупания опит в определени ситуации от живота и ще може да прилага наученото.

Важна част от Монтесори метода са стимулните материали. Те представляват част от т.нар. образователни подготвителни средства, тяхната функция е да насърчават децата да доказват възможността на собственото си развитие посредством самостоятелна дейност, в съответствие със своята идентичност.

Монтесори материалите от гледна точка на яснотата, стуктурата и логичната последователност съответстват на периода на развитие на детето. За детето стимулните материали са ключ към външния свят, чрез който детето се научава и започва да прилага наученото на практика. С тяхна помощ детето расте в културна и съвременна цивилизация.

Заниманията с материалите нямат за цел да доставят на детето изолирани знания , а целят създаването на ясна представа за възможното приложение на информацията .


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed