Спечелете поръчката с красиви снимки

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Снимки на пчели

Качествените фотографии са важен момент от подготовката и оформлението на всяка оферта. Има причина да е така – продуктовите снимки често са единственото, което клиентът ни ще получи като веществено въплъщение на това, което можем да му предложим. Именно поради това понякога е дори по-лошо да предложим недобри илюстрации, отколкото да не предложим никакви. Подсигурете се, че правите възможно най-доброто първо впечатление в търговията!

За това ще ви помогнат професионалистите от сайта Photopro.bg, които най-добре знаят как да представят продуктите, които искате да продадете.
 

Защо е важно да дадем на продукта си привлекателен образ?

Някои хора винаги ще си останат скептици и ще бъдат леко мнителни, когато купуват през интернет – това е нещо като природен закон. Истината е, че подобен вид потребители са просто взискателни. Те могат да бъдат спечелени единствено с безупречност и внимание към детайла. За тях офертата ни трябва да бъде изпипана до безкомпромисност, а снимките са неотменна част от това. Запомнете, че илюстрованите материали имат много по-голям шанс да бъдат споделени в интернет и, което е още по-важно – събират много повече внимание, отколкото щяха да получават, ако нямаха снимки. Респективно, обявата без снимка често е приемана като опит за измама и буди съмнение у потенциалните ни клиенти. А ако вашият бизнес е правил опити да пробие на външните пазари, вероятно вече сте разбрали – единственият начин да впечатлим желаните партньори е да заложим на красивите фотографии.

Някои от причините за важността на снимковия материал са заложени дълбоко в човешката психология. Експертите по продуктова фотография знаят, че всяка малка подробност в композицията е от значение, също както и подборът на цветовете, ъгълът, светлината... А също и постановката, под което във фотографията се има предвид изборът на предмети и тяхното поставяне в композиция.
Според маркетинговата стратегия, избираме да подчертаем най-привлекателните черти на съотвения продукт. Това могат да са неговият външен вид, но също и функционалност и удобство при употреба – добрият фотограф знае как да подчертае това. Чрез снимките можем да докажем и несравнимото качество на стоката, която предлагаме – това би могло да стане, например, с помощта на макро обектив, който да улови повърхността й в уголемен мащаб.
Независимо дали става въпрос за машинен детайл, първокласна текстилна тъкан или фино бижу – само търговците на качествена продукция имат увереността да покажат каталога си. Бъдете един от тях и се осмелете да представите продуктите си наистина отблизо!

Какви са триковете към успешната продуктова фотография?

Разбира се, в днешни дни неизбежна е намесата на фотографската манипулация. Уверете се обаче, че се оставяте в ръцете на специалисти. Снимките трябва да бъдат обработени от обигран професионалист, който знае какво да “пипне” и какво да остави в естествения му вид, както и какво е нужно, за да не личат редактираните места.

Препоръчително е също така да избягваме прекалените манипулации, които могат да придадат леко карикатурен вид на крайния резултат. Но не това е най-важното, ако искате да направите кампания, която вдъхва живот на вашите продукти!

Едва ли някого би учудило, че правило № 1 в модерното продуктово позициониране всъщност съвпада с най-старото правило в търговията, а и не само. Важно е да се експериментира! Това ще чуете във всеки един курс по творческа фотография, това ще чуете във всяка школа по изкуствата, това ще е най-приложимият урок по маркетинг и копирайт, който някой някога може да ви даде.

Как да изберем най-добрата снимка?

Професионалистите знаят – заложете на апертура, още наричана от фотографите бленда. С този термин те назовават настройката, позволяваща да се регулира количеството светлина, попадащо в снимката.

Висококачественият фотокадър се забелязва много лесно и с невъоръженото око на естета. Всички усещаме как хубавите фотографии ни грабват от пръв поглед и провокират въображението ни. Специалистите на “ФотоПро” (www.photopro.bg) са насреща, за да ви помогнат да направите най-добрите снимки за вашия сайт или рекламни материали.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed