Соленото Кралство - солна стая в Пловдив

Вие сте тук

Рейтинг: 
Average: 5 (5 votes)
Телефон: 
089 562 5586
Работно време: 
Понеделник до Събота 09:00 - 19:30, Неделя 09:00 - 17:00
Основател на фирмата: 
Соленото Кралство
Email: 
Адрес: 
ул. Георги Кондолов 43А
Ценови диапазон: 
10 - 20 лв.
Видове разплащания: 
В брой
Валута за разплащане: 
BGN
Брой служители: 
1-10
Основна насоченост на бизнеса: 
солни стаи и халотерапия
Дата на регистрация на фирмата: 
Декември, 2018
Марки: 
Соленото Кралство
Категория: 

Соленото кралство е ново място за почивка и релакс в Пловдив

Както може би знаете, солните стаи са с доказани ползи за здравето на хората. Соленото кралство разполага със солни стаи за деца и възрастни, като обстановката максимално много се доближава до естествената среда. Халотерапията или така наречените солни стаи са популярен метод за лекуване и спомагателна терапия на проблеми с дихателните пътища и имунната система. Но за да се постигне ползотворен ефект не е достатъчно само да се пребивава близо до сол, нужно е условията да бъдат благоприятни, така че солните изпарения да могат да бъдат лесно вдишвани.

Как е направено Соленото кралство?

Соленото кралство е изработено с помощта на хималайска сол. Стените са изградени от хималайски буци и тухли хималайска сол. По подът е посипана хималайска сол, а за децата има изградени забавления от сол, включително и иглу. Общо, за да превърнат идеята в реалност, екипът на Соленото кралство е използвал 5000 кг сол. Не е тайна, че създаването на една солна стая е свързано с професионализъм и много технологични решения, но както сами ще забележите, от Соленото кралство са се справили перфектно със задачата.

За какво може да помогне престоя в солна стая?

Солните изпарения са безвреден начин за лекуване и превенция на грипни и простудни заболявания. Този вид терапия няма никакви странични ефекти и може да бъде допълващо лечение към медикаментозно такова. Чрез вдишване се усвояват солните пари, които неутрализират замърсяванията, налепите и причинителите на грип. Разтварянето на бактериите се случва посредством соления аерозол, който спомага и за тяхното освобождаване. Това се случва или чрез кръвния поток или чрез изкашляне. Соленият аерозол може да изчисти белите дробове, лигавицата и да подобри дишането. Хора, които имат остатъчна кашлица от скорошна настинка или грип, веднага ще усетят подобрение. Друга група от хора, които се повлияват добре, са тези с алергии и ринити.

Солните стаи имат и още един много силен ефект и той е върху цялостното действие на имунната система. За никого не е тайна, че имунната система страда от пренатрупване на токсини в организма. Точно в тяхното премахване, солта е най-силна. Тя прониква през порите, чрез изпаренията и забързва метаболизма на човек. По този начин се изхвърлят токсините. Допълнителни ползи са намаляване на риска от сърдечни болести и намаляване на стреса. Самите солни стаи винаги са устроени така, че човек да може да се наслади на приятна и спокойна обстановка, която да му позволи да си отдъхне от излишното натоварване и заобикалящата го стресова ситуация.

По-малко познат факт е, че солните стаи действат благоприятно на кожата и косата

Поради факта, че трупаме токсини навсякъде, солните изпарения имат способността да изчистват порите и да се справят с екземи, лишеи, акне и др. След подобно благоприятно действие кожата си възвръща румения цвят, а косата започва да расте. Солните стаи са толкова специални не само защото са изградени от сол и предлагат комфортна обстановка, ами и защото в тях има внедрена специална технология, която да разбива частиците за по-лесното им усвояване от тялото. Ако обобщим всички състояния в които солните изпарения действат благоприятно, то списъкът би изглеждал така:

 • Ниска имунна система;
 • Ниски съпротивителни сили на организма;
 • Възпаления и инфекции на белите дробове;
 • Бронхити;
 • Астма;
 • Кашлица от тютюнопушене;
 • Грип;
 • Настинки;
 • Синузит;
 • Алергии;
 • Сенна хрема;
 • Дерматит и екземи;
 • Акне;
 • Повишени нива на стрес.

Сами забелязвате, че редовното посещаване на солна стая може само да допринесе за вашето здраве. Най-бърз ефект има при децата, защото те усвояват солните частици по-бързо и имат по-бърз метаболизъм. В Соленото кралство ще намерите пакети за няколко посещения, както и за групови посещения. Така можете да изкарате свободно от стрес, полезно за тялото ви време заедно с цялото ви семейство.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed