Смислен избор на счетоводител / счетоводно обслужване

Вие сте тук

Average: 5 (5 votes)
счетоводно обслужване

Какво означава един избор на счетоводно обслужване да е смислен?

Възможно ли е да има безсмислено такова? Да, защото практиката е доказала, че мнозина се втурват по същия начин, както кон с капаци, към първата им посочена дестинация на счетоводна къща.

Счетоводното обслужване е дефиниция с която се означава най-широкообхватният набор от счетоводни услуги. Обикновено за да се внесе повече сигурност, се прилага наименованието пълно счетоводно обслужване.

В нашите представи битува схващането, че там където има много доволни клиенти, там още един, т.е. ние, няма да сме излишни. По същия начин, би следвало да се мисли, когато се търси качествено счетоводно обслужване. Често този мисловен модел води до резултатите които очакваме,друг път има разочарования. Можем ли да бъдем сигурни, дали избираме това което ни трябва, при положение, че нямаме никаква лична представа за методите в обслужването, качествата на счетовдния състав, организацията и контрола в една счетоводна къща? Да, препоръките при избора са много важни, но те не са единственото, което определя нашият избор. Дали счетоводно обслужване в Русе или провеждано в друг град, не е от особено значение, вече е популярен онлайн начина за неговото извършване.

Повечето клиенти на счетоводно обслужване не разсъждават така, а се впускат в едно рисково занимание, което далеч не е безобидно. Те изберат да ги обслужва една счетоводна къща само по давление на някой близък, или по други причини, без да извършат свое проучване.

Заемането с проучване основаващо са лични средства, вече означава влагане на някаква собствена мисъл и надежда за дългосрочно счетоводно взаимодействие.

Какви помощни процедури можем да извършим за добиване на основна лична представа, за нивото на счетовдното обслужване?

  1. Самостоятелно проучване за отзиви от клиенти в интернет. Тези отзиви често не са от клиентите, но има случаи когато може да се различат такива, от начина на коментарите към оценяването. Принципно, наличието само най-високи оценки в огромно количество е съмнително, защото може да е ползван платен способ за неговото постигане. Важно е да се прочетат писменните отзиви, там си личи доколко са реални или не са.
  2. Посещение на място за дискусия. Посещава са офиса на фирмата която упражнява счетоводното обслужване и са провежда събеседване на някаква произволно избрана тама свързана със счетоводството. Начинът по който се отговаря, а не съдържанието е водещото в случая. Едно колебливо и несигурно, уклончиво, отговаряне на въпросите не е добър показател.
  3. По възможност получаване на информация от случайно подбрани клиенти за качеството на счетоводното обслужване. Разбира се, тя трябва да е дадена без каквато е да е зависимост от емоционални и други субективни фактори.

Не е необходомо да сме детективи, за направим няколко прости стъпки. С малко разсъдливост, може да решим по най-правилния начин въпросът за най-желаното от нас счетоводно обслужване.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed