Санитарен порцелан за банята

Вие сте тук

No votes yet
Санитарен порцелан за банята

Когато правим ремонт, много малко хора от нас се замислят, колко всъщност е важен санитарния порцелан, които ще заема място в банята ни. Без тях ние не бихме могли да се чувстваме толкова комфортно и уютно.

В миналото нашите предци са си служили основно с пясък, за да почистят нечистотиите, които са оставали по съдовете им. За щастие днес нещата не са така и не е нужно да минаваме през подобни техники, поради причината, че на пазара има изключително богат избор от санитарен порцелан, който успешно достига до нас от специализирани обекти.

Когато обновяваме или създаваме нашата баня, трябва да сме наясно, че тя трябва да бъде максимално персонализирана и да отговаря на индивидуалните ни нужди. Избора на правилния санитарен порцелан, спестява бъдещо закупуване на допълнения към мебелите.

Видове санитарен порцелан

Моноблок - при него казанчето и тоалетната чиния са съединени и не могат да бъдат разделени при монтаж. Този вид санитарен порцелан е по-труден за монтиране, но изглежда много добре естетически.

Друг често избиран вариант са отделните модули. Те са предпочитани, когато големината на банята не позволява да бъде подбран моноблок. Този вариант е най-използван и евтин. Може да бъде подобрен, като се монтира казанчето в стената и не се вижда. Тоалетните чинии могат да бъдат белвил и козирка, фуния, със задно и с долно оттичане на водата. Най-новия вариант са казанчетата тип козирка с хоризонтално оттичане.

Тоалетните казанчета, също имат няколко вида разновидности. Различават се с това откъде ще идва водата, която ще бъде пусната към тоалетните чинии. Казанчетата, които са със странично водоподаване вземат водата от едната страна и не са ограничени като местоположение от тоалетната чиния, докато тези с долно оттичане, трябва да са монтирани директно над нея. Ниско разположените казанчета са по-предпочитани, защото самото помещение изглежда по-просторно. Ако не се внимава със санитарния порцелан банята може да стане претрупано място, вместо хармонично и комфортно помещение. Затова е важно да знаем как точно да го подберем.

Казанчетата могат да имат един бутон разделен на две половинки, който е най-разпространения или два бутона. Идеята на тези бутони е, да може да се пуска различни количество вода, с цел спестяване на разходи и ненужното разхищение на воден ресурс.

Иновации са тоалетните седалки с ограничено движение. Те правят пълен курс, но бавно и плавно, за да предотвратят при евентуалното им изпускане - рязко падане и счупване. Това също би намалило разходите и удължава времето за смяната на им.

Когато избираме санитарен порцелан е добре да го пробваме сядайки върху него, защото е добре да изберем точният размер и височина за нас.

Богатия избор от видове и материали може тотално да ни обърка, докато стигнем до правилната мивка. Те са направени от порцелан и имат почти нулева пропускливост на вода, а това допринася за максимално елиминиране развитието на каквито й да е микроорганизми, както и самото разрушение на мивката в бедствие. Това им качество ги прави предпочитания избор на хората. 

Спрямо как и къде е монтирана една мивка, тя може да бъде окачена на поставка или вградена. Санитарния порцелан, може да бъде монтиран, така че да използва място, което иначе би било непригодно за нищо друго. Най-използвания вариант са вградените модели, които се вграждат някакъв плот, а сифона и тръбите са скрити в шкафа. 

Когато избирате вашия санитарен порцелан, никога не се притеснявайте да попитате продавача, каквото ви интересува, защото това не са неща, които се купуват всеки ден или през ден. Те трябва да са идеални във вашите очи и да ви вършат работа занапред в годините, за да може да бъдете изцяло удовлетворени. Прекарването в двете нули ще е блажено и отпускащо, а не неудобно.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed