Самонарезни винтове за метал

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Самопробивни винтове за метал

Независимо дали монтирате винт в метал, дърво или други материали, самонарезните винтове за метал са идеалните крепежни елементи. Те не само не изискват предварителен отвор, но също така са устойчиви на корозия. Прочетете, за да научите как можете да използвате самонарезни винтове за метал за вашите проекти. Тази статия ще ви предостави някои полезни съвети за монтиране на самонарезни винтове.

Самонарезните винтове не се нуждаят от предварителен отвор

Винтовете, които не изискват предварително пробит отвор, се наричат ​​самонарезни винтове. Тези винтове пробиват и изрязват малки тунели, докато се завинтват в повърхност. Поради това те са чудесни за продукти, които изискват редовна поддръжка.

Металните самонарезни винтове са предназначени за използване в проект метал към метал. Те не изискват да пробивате отвор, защото острият им връх автоматично ще се прикрепи към повърхността. Тези самонарезни винтове се предлагат в няколко стила.

Идеални са за по-дебели метали

Самонарезните винтове са идеални за различни материали. Те обикновено се използват за ламарина, но работят добре и в широк спектър от други индустрии, включително авиацията, автомобилостроенето и пластмасите. Тези винтове могат да се справят с различни метални габарити, от 24 до 30 калибър, без да се изисква специализирани инструменти.

Преди да монтирате винтове, определете кой тип е подходящ за материала, който ще се завинтва. След като разберете вида на необходимия винт, маркирайте точното място, където ще поставите винта. Уверете се, че има достатъчно място за работа, тъй като самонарезните винтове се нуждаят от пространство. Самонарезните винтове са проектирани да се забиват през материала с по-малко свредло от истинския винт.

Те не изискват предварителен отвор

Когато монтирате самонарезен винт, трябва да изберете вида на винта и да отбележите точната му позиция. Винаги оставяйте достатъчно място за работа, преди да поставите винта. Неговата цел е да създаде дупка в материала, която ще позволи на тялото на винта да запълни дупката и резбите да се врязват в материала. Когато използвате самонарезен винт, е важно да избягвате прекомерното му затягане. Пренатягането може да оголи главата.

Тъпият връх на самонарезния винт нарязва собствената си резба. Тези винтове не се продават в магазините за домашни подобрения или магазините за железария. Ще ги откриете в специализирани магазини за крепежни елементи, какъвто е например КАМ-04. Според редица български потребители, това е един от най-добрите магазини за крепежни елементи в страната.

Устойчиви са на корозия

На пазара има няколко различни вида винтове от неръждаема стомана. Те са издръжливи и здрави, което ги прави отличен избор за проекти на открито. Тези винтове са изработени от най-висок клас неръждаема стомана и отговарят или надвишават всички индустриални стандарти за устойчивост на корозия.

Самонарезните винтове от неръждаема стомана се предлагат в неръждаема стомана A2, 304 и 316. Тези крепежни елементи имат накрайник за пробиване, изработен от закалена въглеродна стомана, и могат да се използват за пробиване на метал или стомана. Тези самопробивни винтове се предлагат в широк диапазон от размери и стилове на главата. За да се гарантира, че винтовете са монтирани точно и с минимално преобръщане на резбата, те се пробиват на по-ниски скорости с бавен винтов пистолет.

Има два вида самопробивни винтове

Има два вида самопробивни винтове: резбообразни и резбонарезни. Резбообразуващите винтове създават свои собствени нишки, докато проникват в материала. Винтовете за нарязване на резба режат материала, докато се забиват в него. Резбообразуващите винтове не режат, а вместо това изместват материала, така че той да е около резбите. Самопробивният винт е полезен за метални сгради, HVAC приложения, стоманени рамки и обща конструкция.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed