Разлика между дробилка, шредер, клонотрошачка и шредер за клони

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
мулч след дробилка за клони

Моторната дробилка не е шредер, макар много често двете селскостопански машини да се бъркат една с друга. Ако ви е необходим уред, с който да надребните падналите и изрязаните клони от овошките и храстите ви в градината, то може да се спрете на моторна дробилка от Koledzhikov, която ще ви помогне в тази нелека задача. Нека да видим подробно каква е основната функция на клонотрошачките и с какво са по-различни от шредерите. Да започваме.

Моторната дробилка и нейната функция

Моторната дробилка е онази селскостопанска машина, която ни помага да си поразчистим градината от падналите клонки. След като сте подрязали клонките и храстите няма как да ги оставите да лежат на земята и да пречат на естетиката в градината ви. Дори и да искате да ги използвате за мулч, преди това трябва да ги надребните, което е тежко и досадно занимание, ако не разполагате с дробилка.

Благодарение на нея, можете да ги превърнем в мулч и стърготини бързо и с никакви усилия. Ако имате опит с този тип дървен материал най-вероятно знаете, че той е изключително полезен за всеки дом. Можете да го използвате за разпалки, да подхраните градината или за десетки други неща.

стърготини след дробилка за клони

Освен дробилка за клони, ще откриете доста често да се споменава и името клонотрошачка. Това е синоним, който често се използва вместо дробилка. Използва се малко по-рядко, защото е по-дълга дума и по-трудна за произнасяне, но в който и магазин за техника да я споменете, ще ви разберат.

Моторната дробилка и нейното устройство

Машината е безопасна за използване и някои модели дори са пригодени да се закачат за трактори. Повечето са с бензинов двигател, благодарение на който могат да издържат по-тежката работа. Разполагат с отвор, в който се пускат клоните. Самото им пускане е безопасно, защото остриетата, които ги раздробяват са доста по-надолу.

Режещият механизъм може да е различен. При едни моторни дробилки, остриетата са разположени на диск, който ги задвижва, а при други - в барабан, който се върти. И в двата случая въртящият се механизъм придърпва сам клоните, като по този начин процесът е доста по-безопасен са хората, които работят с дробилката.

При моторните дробилки, двигателите са със същото устройство като при всички други двигатели и съответно се нуждаят от поддръжка. Трябва редовно да им се сменя маслото и да се проверява дали всичко е изправно. Ако някога забележите, че двигателят издава странен нетипичен звук най-добре е да го спрете и да не го стартирате преди да отстраните напълно проблема. Всяка селскостопанска техника е безопасна само при правилното ѝ функциониране, когато има някаква неизправност, това може да е причина за инциденти.

Шредерите и тяхната функция

Тези машини също са част от селскостопанската техника, само че тяхната основна функция е да надребняват листа и тревисти растения, които впоследствие може да се използват за торене. Двете машини си приличат по устройство, но шредерите са предназначени за по-деликатни неща за рязане, спрямо моторните дробилки. Биораздробеният материал може да се използва и за горене. Шредерите също притежават остриета, но те не могат да се справят с клони. Малки клончета може и да бъдат раздробени, но това ако го правите често, ще амортизирате машината доста по-бързо от очакваното. Селскостопанската техника е дългосрочна инвестиция, така че нашият съвет е да я използвате винаги по предназначение.

Ако обаче попаднете някъде на машини кръстени шредер за клони или шредер дробилка, това на практика е дробилка за клони и е предназначена за клони и храсти. Някои вносители и производители използват това смесено наименование, за да е по-ясно за клиентите, които доста често използват името шредер за клони вместо клонотрошачка или дробилка, но все пак имат едно и също предвид.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed