Пролетни имени дни и кошници с цветя като подарък за тях

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Пролетни имени дни и кошници с цветя като подарък за тях

Пролетта е време за обновяване и прераждане, а за някои това е и време за празнуване на имените дни на любимите хора. В България имените дни са важен празник с традиции и обичаи, особено пролетните. За много имени дни се подаряват цветя и букети, а в последните години все по-популярни стават кошниците с цветя. В тази статия ще разгледаме защо те са отлична идея за подарък за имен ден.

Пролетни имени дни

Пролетта е изпълнена с различни празници, на които хиляди хора празнуват имен ден. Сред най-големите дни са Благовещение, Цветница, Великден и Гергьовден, но нека не забравяме и Лазаровден, Св. Св. Кирил и Методий, Св. Св. Константин и Елена и още много.

Кошници с цветя като подарък

В много европейски страни, включително България и Гърция, е прието на имения ден да се подарява цветя. Обикновено става дума за микс от сезонни цветя, подредени в прекрасни аранжировки и често придружени с картичка. Цветята символизират пристигането на пролетта и новото начало.

Смята се, че традицията да се подаряват цветя на имения ден произхожда от Древна Гърция, където е било обичайно да се почитат боговете и богините с дарове на цветя. С течение на времето тази традиция се развива, за да включва празнуването на човешкия живот и подаряването на цветя като начин за изразяване на благодарност, любов и признателност.

Значението на кошниците с цветя

Кошници с пролетни цветя - значение

Освен че са красив подарък, кошниците с цветя имат специално значение в много култури. Цветовете и видовете цветя могат да имат символично значение. Например червените рози символизират любов и страст, докато белите лилии представляват чистота и невинност. Аранжировката на цветята също може да предаде послание. Например, кошница от смесени цветя може да представлява разнообразие и единство, докато букет от слънчогледи може да предаде радост и щастие.

Кошниците с цветя са не само обмислен подарък, но те също могат да помогнат да озарите нечий ден и да повдигнете настроението му. Актът на даване и получаване на цветя може да насърчи чувствата на благодарност, любов и признателност.

Подходящи цветя за аранжиране в кошници през пролетта

Има много красиви пролетни цветя, които биха изглеждали чудесно в аранжировки от кошници! Ето някои популярни възможности за избор:

  • Лалета: Лалетата са класически пролетни цветя с широка гама от цветове и сортове. Те изглеждат страхотно в аранжировки с кошници, особено когато са подредени в различни цветове.

Кошници с пролетни цветя - лалета

  • Нарциси: Нарцисите са друго класическо пролетно цвете с ярко жълти или бели венчелистчета и център с форма на тромпет. Те добавят весела нотка към всяка кошничка.
  • Зюмбюли: Зюмбюлите имат ароматни цветя с форма на камбана, които се предлагат в различни цветове от розово и лилаво до синьо и бяло. Те добавят сладък аромат и ярък цвят към аранжировките на кошниците.
  • Минзухари: Минзухарите са малки, деликатни цветя, които се предлагат в нюанси на лилаво, жълто и бяло. Те са чудесни за добавяне на нотка цвят и текстура към аранжировките на кошници.
  • Иглики: Игликите имат малки, деликатни цветя в нюанси на розово, жълто и бяло. Те са чудесни за добавяне на мека, женствена нотка към аранжировките на кошници.
  • Теменуги: Теменугите са малки, весели цветя, които се предлагат в различни цветове. Те са страхотни за добавяне на закачлива нотка към аранжировките на кошници.

Повече информация на https://www.top-flowers.com/c/buketi-i-aranzhirovki/koshnitsi/koshnitsi-s-tsvetya/


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed