Професионални футболни прогнози и как може да спечелите при залагане

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
айсберг олицетворяващ интернет

Вероятно често сте виждали подобна картинка в интернет, която илюстрира какво представлява интернет пространството, а именно над повърхността на водата е обикновеният интернет, който е общодостъпен, а под повърхността следва deep web и dark web, където реално е много по - голямата част на интернет.

Искаме да илюстрираме нещо подобно и относно света на обоснованите футболни прогнози и залозите, но сме обърнали картинката надолу, защото при залозите е обратното. Затова и под повърхността е по - малката част от айсберга. За горната част (тази над повърхността) можем да кажем, че е доста по - голямата и тя представлява масовите залагащи, а именно аматьорските залози на колонки с доста мачове от големи лиги, от които почти всички в дългосрочен план губят. Европейските букмейкъри се изхранват с тази част и затова стават все по - богати, по - големи и повече като бройка. 

В тази статия, обаче, ще пишем за долната част, която е под повърхността и е малкият процент от залагащи в света, които реално печелят в дългосрочен план и не разчитат на хазарт.

Видове методи на залози за печалба от спортни залози 

Истината е, че има доста методи за печалба от спортни залози, но някои от тях не са толкова популярни и достъпни за общата аудитория, така че в тази статия ще пишем за основните 3, които са най - разпространени. 

Арбитражни залози (Arbitrage Betting)

Арбитражните залози са един от най - старите методи, но и малко изтъркан вече, тъй като далеч не е толкова лесно да се печели чрез него, както е било в миналото.

арбитражни залози

 

На практика арбитражните залози представляват залози без риск и с фиксирана печалба. Трябва да имате регистрация в доста букмейкъри и да откривате събития, които имат определен пазар, който пазар за всяка една от селекциите (2 или 3) има толкова висок коефициент в даден букмейкър, че ако разпределите парите си на всяка селекция в различни букмейкъри (разделянето на парите става чрез калкулатори за арбитражни заолзи), както и да завърши събитието, вие да имате сигурна определена печалба.

Например, ако играят Ливърпул и Арсенал и коефициентите в “букмейкър 1” са 1.57, 4.00, 7.50 за 1, Х и 2, в “букмейкър 2”, обаче, са 1.35, 5.50, 8.00 и в “букмейкър 3” имаме 1.28, 5.10, 9.75, например, то можем да заложим на 1ца в първия букмейкър, на Х във втория и на знак 2 в третия като общата сума се разпределя от калкулатора. Тогава вероятно ще получим отрицателен марж или “сигурна печалба”.

сигурна печалба от арбитражи

Въпреки че това теоретично не е нелегално, много голяма част от европейските букмейкъри са против арбитражите и ако засекат, че даден потребител се опитва да прави подобни залози, често го лимитират или го ограничават по някакъв начин, така че хората, които все още печелят от тази дейност, вече са по - малко и доста по - затруднени, но и усъвършенствали се.

Бонус залози (Match Betting)

Бонус залозите не са толкова използвани в България, но са изключително популярни на Запад, особено в Англия. Знаете, че европейските букмейкъри постоянно пускат бонуси на залагащите, за да ги “зарибяват” да залагат още повече, защото знаят, че в дългосрочен план тези хора ще губят.

избери оферта

 

Има, обаче, други играчи. Те се възползват от тези бонуси, най - често първоначалните, които са за нов акаунт, и докато залагат на дадени събития чрез бонусите, залагат и на противоположните събития в други букмейкъри, за да може като приключи събитието, залагащите да са на 0, защото загубата в единия букмейкър, ще е печалба в другия. 

Бонусите са с превъртане, т.е., за да ги превърнете в реални пари, които можете да си изтеглите от букито, трябва да минете през определен оборот. Ако в условията на бонуса пише, че трябва да се превърти 3 пъти и той е на стойност 100лв., то това значи, че трябва да имате в залози минимум 300лв. от този бонус, т.е. трябва да печелите. Разбира се, при Match Betting това няма значение, защото или ще развъртите бонуса в дадения букмейкър или просто ще си спечелите парите от покриващите залози. 

На теория това звучи супер - отново безрискови залози. Да, обаче, в България нещата не са толкова прости и при повечето букмейкъри условията за развъртане са доста непосилни, затова е много важно да четете какви точно са условията на тези бонуси, защото много от тях няма да ви харесат и съответно печалбата трудно ще се реализира.

Освен това, докато развъртате бонуса в един момент могат да решат да ви лимитират и това тотално да ви провали плана и да си изгубите парите. В някои букмейкъри има цели отдели, които се занимават със злоупотреби с бонуси от играчи наричани Bonus Abusers. Затова по - горе написахме, че този метод е доста “по - плодовид” и използван в Англия, където има много повече опции.

Залози със стойност (Value Bets)

Залозите със стойност са може би най - използваният и модерен метод в момента за печелене на пари. На практика стойностен залог е такъв, при който залагате на събитие, на което считате, че реалният коефициент трябва да е доста по - нисък. Например, залагате на победа за домакина на 1.70 като смятате, че реалният коефициент трябва да е 1.40. Как да разберете дали сте прави? Вижте коефициентите на събитието преди старта на мача, тогава те са най - точни и букитата имат най - много информация. Ако коефициентът е спаднал дори до 1.50, честито! Вие сте играли залог със стойност от 20 стотни, което не е малко. 

Ще го обясним и по друг начин.

точни залози

 

При стойностните залози на спортни събития, разбира се, има доста повече нюанси и не е толкова просто, но базовата идея е същата. 

Кои препоръчваме ние

При Value Betting ключовото е да достигаме до информацията първи и да хванем възможно най - високия коефициент, защото впоследствие той спада, тъй като букмейкърите също се ориентират. 

Ние от Betinum се занимаваме изцяло със стойностни залози и смятаме, че това е най - добрият начин за печалба от спортни залози в дългосрочен план. При стойностните залози се нуждаем и от спазване на дисциплина, ясна стратегия и дългосрочно виждане, което ни учи да мислим върху това като опция за инвестиция, а не просто някакви залози. Вярваме, че и резултатите ни го показват.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed