Предимства на тебеширената боя за мебели

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Столове боядисани с тебеширена боя за мебели

Тебеширената боя за мебели е уникален вид боя, която създава висок блясък без необходимост от грунд или шлайфане. Освен това е нетоксичен и лесен за почистване материал. Ще ви трябват два слоя тебеширена боя, за да покриете цялата повърхност на маса или стол.

Тебеширената боя придава на мебелите красив блясък

Тебеширената боя е чудесен избор за мебели, защото има красив блясък и може лесно да се нанася върху тях.  След боядисване трябва да добавите восък за защита на боядисаната повърхност. Нанасянето на восък с мека кърпа е лесен начин да добавите защитно покритие към вашите мебели и да им придадете професионален блясък. Тебеширената боя също е много лесна за нанасяне и не изисква грунд или шлайфане.

Тебеширена боя за мебели - снимка

Преди да нанесете тебеширена боя, е важно да почистите добре мебелите. Използването на сапунена вода е чудесен начин за почистване на мебели, които са боядисани. Ако сте небрежен, можете да поставите кърпа под предмета. Ако сте спретнат бояджия, няма да се притеснявате за разливи. Ако все пак разлеете боя, можете да я почистите със сапун или препарат за пране. Можете също така да използвате грес за лактите, за да изтъркате излишната тебеширена боя.

Не изисква грунд или шлайфане

Мебелите, боядисани с тебеширената боя, не се нуждаят от шлайфане или грундиране. Може дори да се боядисва върху ламинат или твърд материал. Въпреки това, ако повърхността е твърде лъскава, се препоръчва леко шлайфане. Ако нямате време да шлайфате, има универсален грунд за блокиране на петна, който можете да използвате.

Ако дървото е червено или има тъмно, неравно покритие, ще трябва да нанесете грунд и уплътнител, преди да нанесете тебеширена боя. В противен случай боята може да не прилепне правилно към дървото. Дървото с грапаво, нарязано или гладко покритие също ще изисква грунд.

Тебеширената боя е чудесен избор за проекти „Направи си сам“. С подходящия грунд и защитен горен слой може да издържи дълго време. Ако обаче мебелите се използват често, може да се наложи да ги намажете с восък след три години.

Тебеширена боя за мебели - скрин

Не е токсичен

Нетоксичната тебеширена боя е чудесен вариант за боядисване на мебели без опасност от вредни изпарения. Този тип боя се предлага в широка гама от цветове и има много марки, от които да избирате. Някои марки имат формули с нулев VOC, докато други имат по-високи VOC. Тези бои са безопасни за мебели и стени, а много марки имат и безопасни восъци.

Лесно се почиства

Независимо дали нанасяте нов слой тебеширена боя върху мебел или пребоядисвате стара част, ще откриете, че е сравнително лесно да се почисти. Въпреки че ще трябва да нанасяте восък поне веднъж годишно, можете да използвате мек парцал, за да премахнете излишния восък. След като нанесете восък, препоръчително е да полирате, за да осигурите най-добрата защита.

За да почистите боята, можете да използвате нежен сапун и топла вода. Можете също така да използвате кастилски сапун, който съдържа естествен аромат. Етеричните масла в сапуна няма да навредят на тебеширената боя. Можете също да използвате почистващи препарати на маслена основа, за да запазите мебелите си като нови. Те няма да премахнат восъчния уплътнител и могат да удължат живота на вашите мебели.

Тебеширена боя за мебели - столове

Той е издръжлив, но само ако го запечатате правилно

Запечатването и нанасянето на восък е лесен начин да удължите живота на вашата тебеширена боя за мебели. Този метод помага на боята да остане издръжлива няколко години и да запази първоначалния си блясък. Полиуретановите уплътнители и лакове също са страхотни опции, ако искате да запазите матовото покритие на вашата тебеширена боя.

Когато нанасяте тебеширена боя, уверете се, че сте нанесли уплътнител, преди да нанесете втори слой. Боята може лесно да се напука и да се лющи, ако не я запечатате добре. Това може да бъде особено проблематично, ако имате високи контактни точки с повърхността.

Българската марка Fortuna Paints предлага висококачествени тебеширени бои, с които лесно да вдъхнете нов живот на мебелите в дома си.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed