Практичността на гардеробите с плъзгащи врати

Вие сте тук

No votes yet
Практичността на гардеробите с плъзгащи врати

Спалнята, като съставна част от жилището ни, винаги задържа вниманието ни особено, когато избираме мебели, с които искаме да я направим в помещение с подреден и красив вид. Ако гардеробите не съществуваха, в спалните ни щеше да царува пълен безпорядък.

В тази статия е събрана нужната информация, за това какво е най-адекватното и практично мебелно решение, с което ще обособим интериора по-най-добрия и адекватен начин.

Кратка история

Гардероба е мебел с много интересна и богата история. Всъщност гардеробът през Средновековието идентифицира пространство, присъстващо в замъците или сградите от онази историческа епоха, състоящо се от малко пространство с дупка в земята, известно още като тоалетна. Името му произлиза от стария френски гардер, което означава да гледа, защитава и халат - като дреха. Буквално означава "пазя нечии дрехи" и се твърди, че произходът на фразата е от обичая дрехите да бъдат окачвани в тоалетната, тъй като амоняка от урината унищожава бълхите.

За да бъде практична една мебел и максимално използвана, проектанти и дизайнери неспирно усъвършенстват и влагат нови идеи в нея. По отношение на механизмите грубите се заменят с такива, които почти са незабележими и доста удобни за употреба. 

Едни такива са механизмите за гардероб с плъзгащи врати. Създаден с идеята да бъде усвоено максимално пространството в едно помещение. Разликата между тези с плъзгачите и тези с панти е огромна. А предимствата определено са за гардеробите с плъзгащите врати.

Хората с достатъчно пространство в спалнята не биха се притеснили за начина по който отварят гардероба си за да си вземат някоя дреха, но ако пък стаята е малка едва ли възможността да отворите широко и до край тези врати ще може да се получи, тъй като най-вероятно вратите им ще опрат някоя друга мебел.

Проучване доказва, че най-купуваните и предпочитани гардероби са именно тези със плъзгащите врати. И няма как да е другояче, защото те са доста по-прибрани и имат много елегантна визия.

Може да закупите готов модел гардероб с плъзгащи врати - този вариант е доста бюджетен, или да направите такъв по поръчка. Всеки уважаващ себе си мебелист ще ви изработи качествено каквато и да е мебел, а възможността, която се предлага на клиента е сам да избере материала, с който да бъдат изработени плоскостите на гардероба.

 Освен пространството което спестяват имат и друго предимство. Едно от тях е монтираното огледало на самата плъзгаща врата, което може да ви спести купуването на тоалетка или допълнително дълго огледало на което да се виждате в цял ръст. Освен пространство, ще ви спести и пари.

Използвайки веднъж гардероб с плъзгащи врати вие ще знаете неговите огромни преимущества. В съвременния дом дизайна на мебелите е особена роля, за това да превърнете жилището си в уютно и комфортно място. Този вид гардероби са елегантни и модерни освен практични. Те са подредени и прибрани още със външния си вид, освен това са супер адаптивни и затова са лидери сред всички останали модели и прилягат на всяка една спалня.

Плъзгащите механизми са лесни за използване и достъпа на всичко, което е вътре е като детска игра. Естествено важно е точно на какъв механизъм ще заложите, затова е е добре да се консултирате със специалист ако правите гардероба си по поръчка, а ако го закупувате от магазин се допитайте до консултатите и специалистите му, кой е най-добрия избор. Качествените плъзгащи механизми не тракат, не скърцат, дори не ги чувате, ако някои от семейството отваря гардероба. Избирайте внимателно и умно.

Съвремения дизайн и практичността при отваряне на вратите е едно много разумно и функционално решение за всяко едно помещение. И не забравяйте, че освен важността на вътрешното разпределение и механизма за плъзгане, е важно онова излъчване отвън, което предлага естетика и прекрасна обстановка сливайки се с перфектния интериор на който сте се спрели.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed