Полезни съвети при избора на кафемашина

Вие сте тук

No votes yet

Коя е най-добрата кафемашина на пазара? Отговорът зависи от това кой може да я използва, за какво точно и колко често. В наше време имате толкова много възможности за избор, че определено има доста неща, които трябва да обмислите.

Независимо дали пиете обикновено или био кафе – ето някои неща, които трябва да имате предвид.

Машина за 1 чаша кафе: Търсите ли една чаша кафе (или друга напитка, като чай или горещо какао)? Удобството ли е най-важният фактор за вас, над цената и вкуса? Тези кафе машини са практични и компакти - идеално решение, ако само вие вкъщи консумирате кафе.

Еспресо машина: Обичате ли да отделяте време, за да си направите чаша кафе за гурме? Обичате ли да пиете еспресо? Искате ли да правите напитки като лате и макиато? Тогава това е изборът за вас.

Има и някои допълнителни функции, които трябва да имате предвид.

Програмируем таймер: Всички кафемашини с програмируеми таймери са чудесни, ако пиете кафе по редовен график всеки ден. Напълнете каната с вода и изчистете филтъра с утайка от кафе предишната вечер, настройте таймера за около пет минути, преди да искате да изпиете кафето си, и ще ви чака гореща чаша кафе точно навреме.

Машините за кафе без тази функция все още могат да бъдат настроени предварително, за да ви спестят време, но трябва да натиснете физически бутон, за да стартирате процеса на приготвяне.

Термична гарафа или котлон: Повечето кафемашини използват котлон, за да поддържат кафето топло до няколко часа и почти всички автоматично се изключват след този период за безопасност. Някои използват термична гарафа, за да поддържат кафето горещо.

Един недостатък на термоканите е, че те обикновено са метални, така че не можете да видите колко кафе е останало в тях. Но те поддържат кафето ви горещо и свежо много по-дълго от стъклената гарафа.

Вграден воден филтър: Въпреки че не е задължително изискване, най-добрата чаша кафе се приготвя с филтрирана вода. Някои машини имат вграден филтър, така че можете да излеете чешмяна вода директно в резервоара, който да се филтрира, докато го използвате.

Размер на каната: Кафемашините се предлагат в няколко стандартни размера, обикновено за 4, 8 или 12 чаши кафе. По-малките заемат по-малко място и обикновено са по-достъпни, но могат да бъдат по-малко удобни, ако трябва да направите много кафе наведнъж. Някои кафемашини се предлагат с кана с единична порция за хора, които искат да направят само една чаша.

Скорост на варене: Тъй като най-важният фактор за някои кафемашини е бързина и удобство, най-добрите марки са тези, които могат да направят чаша кафе за миг.

За капсули: Повечето кафемашини, които предлагат кафе на капсули, работят само с една конкретна марка кафе, въпреки че някои от тях са подходящи за различни марки. Ако сте придирчиви към това какъв вид кафе пиете, трябва да сте сигурни, че сте избрали машина, която да отговаря на вашата марка.

Ако не сте сигурни коя марка капсули харесвате, попитайте приятелите си дали можете да изпробвате различните им машини. Все по-новите модели често могат да приемат множество марки и стилове, което ви дава повече възможности.

Въздействие върху околната среда: Не е тайна, че повечето кафемашини и капсулите за кафе не могат да се рециклират и произвеждат много отпадъци. Ако сте загрижени за този аспект от използването на кафемашина, помислете за марки, които правят рециклируеми капсули.

Можете също така да помислите за закупуване на капсули за многократна употреба, които могат да се напълнят със смляно кафе, да се изплакнат и да се използват повторно.

Филтър за многократна употреба: Повечето кафемашини са оборудвани с филтри за многократна употреба. Проверете също така дали филтърът е с фина мрежа, за да се предотврати проникването на малки парченца утайка от кафе във вашата напитка, докато се сварява.

Лесно за почистване: Трябва да премахвате утайката и да почиствате каната всеки път, когато приготвяте кафе, така че потърсете устройство, което лесно да се разглобява.

Заключение

Изборът на най-добрата кафемашина е въпрос на познаване на личните ви предпочитания. Независимо дали оценявате удобството, вкуса или цената, има кафемашина за вас.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed