Почистване на офиса – защо е важно

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Основно почистване на офиса

В България е нормално за чистотата и почистването на офиса да се грижи фирма. Това е улеснение, което помага на служителите да се чувстват по-добре, виждайки, че работят на уютно и здравословно място. 
Животът в офиса може да се окаже далеч отвъд спокойното и сиво ежедневие, което повечето хора си представят. Все пак почти всички работим в големи или малки офисни и бизнес пространства и изкарваме там минимум 8-9 часа. Това време в офиса всъщност заема почти цялото време от активното ни ежедневие. Останалото минава в път, подготовка за работа, прибиране на децата от детска градина и пазаруване. Колкото по-голям е колективът, толкова повече поддръжка изисква съответното помещение и толкова повече време се изисква за почистването, дезинфекцирането и освежаването на офиса.

Професионалното почистването на офиса с фирма е едно от задължителните неща, за да се поддържа чистотата и добрият вид на работното място. Това неслучайно е много важно.

Причините са повече от една или две. Офисите са мястото, където се организират работни срещи. Те са визитната картичка на всяка фирма. Клиентите определено биха оценили пространството и атмосферата, която всеки почистен офис от професионалисти притежава. Потенциални нови служители също се посрещат там. Първото впечатление, което работното място ще остави у тях е точно толкова важно, колкото впечатлението, което те ще направят на работодателя.

Освен за работа все повече компании пригаждат офисите си по начин, който да позволява на служителите им да разпускат и да обменят идеи. Оборудват ги с маса за билярд, кът за игри и отмора, диван за релакс или с по няколко бърбарона за отпускане от дългото седене на офисния стол.

Почистване на офис не включва само частта, където са разположени компютрите. В услугата се включват също и помещения като тоалетна, кухня, стая за срещи и коридор. Наличието на кухня става все по-задължително и е плюс за служителите. Често срещана практика е някои от тях да си носят храна от вкъщи, затова е добре да има условия за ползотворен обяд и почивка по средата на деня. И естествено това място трябва да блести от чистота, за да създаде на служителите усещане за уют и спокойствие.

Почистването на офис, който има кухненски бокс с уреди или кухня с трапезария, изисква повече време. Обикновено фирмата за почистване се нуждае от около час сутрин преди да е започнал работния ден за служителите. Така тя не нарушава работния процес и същевременно върши необезпокоявана своята работа. Би било безкрайно неудобно хигиенистите да ви карат да се местите, за да почистят настилката под вас или да забършат от прах бюрото и работното ви пространство.

Друго преимущество от ползването на фирма за професионално почистване на работното пространство е в спестеното време на служителите. Каква би била производителността на труда, ако някой специалист или експерт от компанията вместо да извършва рутинните си дневни ангажименти се заеме със задачата да чисти офиса.

И последно, но не и по важност трябва да кажем, че фирмите които предлагат почистване на офиси разполагат с нужната техника и подходящи препарати именно за тази дейност. За измиване на прозорците в офисите, за почистване на подови настилки като паркет или гранитогрес, за забърсване на прахта от техниката и бюрата. Това са все почистващи препарати и техники, за които никой в офиса не е длъжен да знае и да се ангажира. Като добавим и обучения за целта персонал от хигиенисти и бързината на работа може в обобщение да кажем, че почистващата фирма за офиса или шоурума би свършила работата по-добре от всеки друг.

Повечето работодатели избират да направят абонамент за почистване на офиси. Това спестява време и усилия в ежемесечно търсене на това почистваща фирма, която да се грижи за добрия вид на офиса. По този начин си гарантират чистота на работното място. Услугата е незаменима както за малки, така и за големи фирми.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed