По какво се отличават потребителските от бързите кредити?

Вие сте тук

Average: 4 (1 vote)
пари в брой от бърз кредит

Кредитните продукти са едни от най-често срещаните финансови продукти, предлагащи се днешно време. Бързите кредити Vivus и тези от подобни небанкови кредитни компании не са рядкост и почти всеки e чувал или е опирал до кандидатстването за такъв. Има ли огромни разлики между тях и потребителските, ще видим по-долу. В случай че са ви необходими пари назаем и се чудите за какъв кредит да кандидатствате, четете внимателно.

Трудно ли се намира фирма за бърз кредит?

В никакъв случай няма да срещнете трудност в търсенето на заем. Почти на всеки ъгъл ще откриете някоя фирма, която е готова да ви отпусне такъв. Важно е обаче внимателно да изберете най-добрите за вас условия. Онлайн също има много фирми за бързи кредити, които са изградили добри платформи за кандидатстване. И при тях и на живо в офисите им попълването на документите отнема не повече от 5 минути. Важно е обаче лицето да бъде пълнолетно и да притежава българска лична карта. В противен случай няма как да получи заем.

При потребителските кредити процедурата за кандидатстване често е по-дълга. Понякога освен попълването на формулярите, тя включва и носене на различни документи и правене на повече проверки, отколкото се правят при заявка за бърз кредит. Ако кандидатстването е за голяма сума, одобрението може да се забави 10 дни или повече. Не всеки кредитополучател разполага с толкова много време да чака или да попълва документи.

Има ли разлика в сумите, които се отпускат при бързите кредити и при потребителските?

За да отговорим на този въпрос, трябва да отбележим, че бързите кредити запълват ниша, която е за отпускането на малки суми. Още в самия зародиш на този тип финансиране първите кредитни продукти бяха в диапазона на 300 лв. - 2000 лв. Днес обаче ситуацията е малко по-различна. Причините са няколко. На първо място е растящата нужда от пари на хората. Освен нея стои и увеличаващата се инфлация, която предполага кандидатстването за по-големи суми. Днес те достигат до 4-5 хил. лв. При потребителските кредити сумата е в пъти по-голяма.

проучване на бързи кредити

За колко време се тегли всеки един кредит?

Потребителските кредити могат да се изплащат години, докато срокът при бързите кредити е доста по-малък. Той може да е до 1 месец или до година. Бързите кредити, които са с най-късия срок, са обособени в собствена категория - кредити до заплата. Останалите ще ги срещнете под името „кредити на вноски“, защото всеки месец се изплаща определената вноска.

Спрямо времето, за което се изплащат, и големината на сумата бързите кредити се използват от потребители, които се нуждаят от спешни пари за краткосрочни финансови нужди. Това може да са най-разнообразни разходи, включително и неплатени сметки, ремонти и т.н.

Няма как потребителските и бързите кредити да не се различават. През годините обаче финансовите продукти са се доближили един до друг по условия. Ще откриете за 2-3 хил. лв. и потребителски и бързи кредити. Кой точно вид кредитен продукт ще ви послужи на вас, зависи от редица условия. Може да не разполагате с много време, да не искате да попълвате един тон документи или пък да предпочитате онлайн бърз кредит.

Основната задача на всеки човек, който иска да кандидатства за кредит, е да си направи добра оценка на финансовата ситуация. Това включва размера на доходите ви през настоящия месец, както и следващите месеци. Също така, дали ще имате един и същи обем разходи или очаквате следващите месеци те да намалеят или пък да се увеличат. Абсолютно вярно е, че не можете да планирате всичко, което ще се случи, но е важно да имате поне частична прогнозируемост. В противен случай няма как да знаете дали ще успеете да върнете заема или ще изпитате затруднения с възстановяването на сумата му. Когато сте готови с оценката на финансовата ви ситуация, тогава ще знаете какъв точно кредитен продукт е най-подходящ за вас и вашите нужди.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed