По-добри ли са борсите от букмейкърите?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
спортни борси срещу класически букмейкъри

С появата си борсите за спортни залози преобърнаха представите на почитателите на онлайн залаганията. Докато традиционните букмейкъри определят коефициентите на дадени събития, на които потребителите залагат, то борсите предлагат един малко по-нестандартен подход – при тях залагащият може да влезе в ролята на букмейкър и да задава своите коефициенти, както и да приема вече поставени от друг потребител коефициенти за дадено събитие. Betfair е един от сайтовете, които предлагат на своите клиенти както традиционните букмейкърски услуги, така и борса. С това Betfair печели голяма част от верните си потребители. Повече за възможностите за залози, промоциите и цялостната визия на сайта може да откриете в подробното ревю на страницата на raboteshtlink.com.

С какво борсата за залози надделява над традиционните букмейкъри

Един отличителен белег и голям плюс на борсaта е възможностtа да се залага за губещ играч/отбор. Например, в дадено първенство по тенис може да имате няколко фаворита, но да не сте сигурни кой от тях е най-възможно да спечели. В този случай може да заложите на играчи, които според вас ще загубят и така да не се напрягате с мисълта за финалния победител. Естествено, подобен тип залози също носят своите рискове.

Друго преимущество на борсата е, че там, за разлика от традиционните букмейкъри, няма лимити. Може да залагате и печелите постоянно, докато някой букмейкъри нерядко блокират клиенти, които печелят много пъти подред.

Още един плюс на борсите е, че там често коефициентите са по-високи отколкото при букмейкърите.

 

Кои са недостатъците на борсите спрямо традиционните букмейкъри

Разбира се, борсите имат и своите недостатъци в сравнение с традиционните букмейкърски сайтове. Един от тях например, че бонусите, предлагани от борсите, не могат да се сравняват, с тези, които може да получите при традиционните букмейкъри. Да, борсите понякога предлагат бонуси за нови играчи, но сумите са далеч по-скромни. Това си има и своето обяснение – просто печалбите, които борсите правят средно от един играч са доста по-малки от тези на букмейкърите.

Още един минус е това, че не винаги имате гаранция, че вашият залог ще бъде приет. Докато при букмейкърите е почти на сто процента сигурно, че това ще стане, то за да успеете да заложите на борсата е нужно да има някой, който е съгласен да заложи на противоположна на вашата позиция, т.е да има така нареченият matching bet, при който един от играчите залага ЗА някое събитие да се случи, а друг играч зала на СРЕЩУ това събитие.

Дали обаче предимствата надминават недостатъците на борсите за залози не можем да кажем, това е личен избор. Важно е, обаче, както и при букмейкърите така и при борсите да не прекалявате със залагания и винаги да търсите най-добрите опции било то за пазари или коефициенти. Другото, което трябва да знаете е, че ако искате да бъдете успешни при залозите си на борсите, то и там както при букмейкърите трябва да прилагате стратегии. Те, обаче, се различават от букмейкърските такива. Ако искате да се запознаете по-отблизо с различните букмейкъри, то не забравайте, че на сайта на raboteshtlink.com може да откриете добре написани ревюта с оценки за съответните букмейкъри от автора и от посетителите.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed