Няколко причини да посещаваме  редовно зъболекаря си

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Зъболекар работи с пациент

Повечето хора ще кажат, че ходенето на зъболекар не е задължително да е на първо място в списъка им с неща, които искат да направят. Всъщност, броят на хората, които казват, че избягват посещенията поради зъболекарска тревога и страх, е доста висок. Зъболекарският кабинет може да изглежда като страшно място, но със сигурност има доста предимства, които трябва да ви накарат да скочите и да си запишете час веднага. Продължавайте да четете, за да разгледате нашия списък с предимства на редовните посещения при зъболекар, които ще спасят вас и вашите зъби. Ако се чудите къде да отидете, или сменяте зъболекари, може да разгледате услугите на клиника IG Dental

Какво се случва по време на посещение в зъболекарски кабинет

Посещението при зъболекаря се състои основно от две части. Първо, зъболекарят ще прегледа цялото състояние на устната ви кухина, включително зъбите, венците и езика, като рутинен преглед. Той ще направи рентгенови снимки, за да получи по-добра представа за това какво се случва в устата ви.

След това, стоматологът ще извърши почистване с помощта на различни инструменти, като например стъргалки и малки огледала, за основно почистване на зъбите от всякаква натрупана плака или зъбен камък. Зъболекарят ще ви предостави план за последващи действия и ще ви накара да насрочите следващи часове за всякаква допълнителна работа, която може да е необходима, като например лечение на коренов канал или пломба. Това прави всеки добър зъболекар в София за пациентите си, които обикновено посещават редовно денталната клиника и се грижат за оралното си здраве.

1. Предотвратяване на бъдещи проблеми

Може би си мислите, че зъболекарят работи само върху зъбите ви, но има и други части на денталното здраве, които трябва да се вземат предвид. Едно от предимствата на редовните посещения при зъболекаря е, че той е в състояние да забележи проблеми, които по-късно могат да се превърнат в по-големи проблеми. Например, ако ви се стори, че се развива малък кариес или забележите, че венците ви не са в добро състояние, може да ви бъде осигурено незабавно лечение.

Много хора се сблъскват с натрупване на зъбна плака и заболявания на венците, които остават незабелязани, защото не са успели да отидат на преглед при специалист достатъчно скоро. Зъболекарят може също така да направи скрининг за евентуални ранни признаци на рак на устната кухина или други сериозни заболявания.

2. Запазете зъбите си

Понякога стигаме до момент, в който даден зъб е толкова разрушен и изгнил, че трябва да бъде изваден. Имате само един комплект зъби за възрастни, така че постоянната загуба на някой от тях може да бъде пагубна за цялостното състояние на оралното ви здраве. Когато загубите зъби, в устата ви могат да се случат различни събития, включително зъбите ви да се изместят сами. Това може да причини известен дискомфорт и да промени изцяло усмивката ви такава, каквато я познавате. Спасяването на зъбите ви е една от най-добрите ползи от редовните посещения при зъболекар, защото предотвратява нещо, което е необратимо.

3. Осигуряват ви спокойствие

Болките в зъбите или притесненията, свързани с оралното ви здраве, могат буквално да ви държат будни през нощта. Има проблеми, които потенциално могат да доведат до много сериозни последици, ако не се лекуват, като например да оставите прекалено дълго време развален зъб в устата си. Ето защо трябва редовно да посещавате зъболекаря си. Зъболекарят ще може да следи какво се случва в устата ви, да ви помогне при болка и дискомфорт и след това да ви даде план за последващи действия. Всички тези компоненти ви помагат да живеете по-спокойно и по-малко да се притеснявате за това колко сериозен може да е даден проблем.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed