Най-често задаваните въпроси при избора на матрак

Вие сте тук

Average: 5 (3 votes)
Семейство избира матрак за спалня

Изборът на нов матрак може да бъде много дълъг и сложен процес, особено ако го правите за първи път. Повечето хора имат множество въпроси, независимо дали избират своя матрак във физически магазин или онлайн. Тук са събрани най-често задаваните въпроси, за да вземете правилното решение за Вас и Вашите нужди.

 1. Еднолицев или двулицев матрак Ви е необходим?

  Необходимо е преди да започнете да пазарувате да определите дали матракът, който Ви трябва е еднолицев или двулицев. Еднолицевите матраци имат вградена подматрачна рамка и директно се поставят в светлия отвор на леглото Ви, а за двулицевите трябва да имате/ да си закупите отделна такава, която да е със същия размер като матрака. Освен това в повечето случаи двулицевите матраци предлагат две страни с различно усещане. Те имат и по-висока гаранция от еднолицевите.

 2. Какъв размер Ви е необходим?

  За да разберете какъв размер Ви трябва е необходимо да измерите т.нар. светъл отвор на леглото. Това е вътрешната част на леглото Ви – там където се поставя матрака. Бъдете внимателни и измерете няколко пъти, за да не се налага да връщате продукт, поради сгрешени размери. 
   

 3. Колко ще Ви струва?
  Следващото нещо, за което е необходимо да помислите е бюджета. Повечето производители имат широка гама от продукти, чиито цени варират спрямо материалите, които са вложени. Важно е да определите долна граница, която да отговаря на сума която ще сте повече от доволни да заплатите и горна граница, която отново да е в рамките на възможния за Вас разход, но да Ви осигури необходимата подготовка, ако все пак не откриете нужния матрак на по-ниската цена. Когато определяте бюджета си не забравяйте, че прекарвате 1/3 от живота си в леглото, бъдете щедри към себе си, за да си осигурите най-добрия сън!
   
 4. Трябва ли да вземете твърд матрак, ако имате проблеми с гърба?

  Най-краткия отговор е – не. Най-подходящия матрак при проблеми с гърба е този, който държи тялото Ви в правилна и удобна позиция. Има случаи, при които твърдия матрак ще бъде противопоказен и е възможно да доведе до усложняване и още по-силна болка. В други случаи е необходимо матракът да е много твърд. За да се насочите кое е по-добре за Вас е препоръчително да се консултирате с медицински професионалист и да вземете предвид дали например старият Ви матрак е бил с подходяща степен на твърдост за Вас или точно обратното.
   

 5. Кой материал е най-добрия за матрак?

  Няма абсолютно точен отговор на този въпрос. Всички материали, които се използват от производителите, имат своите предимства. Най-добрият матрак ще бъде този, който се доближава най-много до Вашите лични предпочитания. Например, пружинните матраци в повечето случаи са по-меки отколкото тези от пяна, затова ако държите на много мек матрак ще е най-добре да заложите на пружинен модел и обратното – ако търсите по-твърд матрак, най-вероятно ще се чувствате идеално ако изберете модел, чието ядро е от полиуретанова пяна. Не се колебайте да поискате помощ и консултация при избора! 
   

 6. Всички матраци ли имат калъф с цип?
  Ако държите калъфът на бъдещият Ви матрак да може да се сваля и да го изпирате вкъщи за по-висока хигиена е необходимо да закупите двулицев матрак. Предлагат се много модели на различни цени, които имат цип на калъфа. Ако все пак държите матракът Ви да е еднолицев и все пак да можете да поддържате калъфа в оптимално състояние, Ви препоръчваме матрак Armida на ТЕД – един от малкото матраци на българския пазар, който освен, че е еднолицев, разполага и със сваляем калъф. 

InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed