На какви фактори трябва да обърнете внимание при покупка на климатик?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
климатик за отопление и охлаждане

Предстои ли ви покупка на климатик за обзавеждане на ново жилище? Или пък искате да преминете на по-висок клас климатик, като замените старата машина с нова? Може би отдавна сте желали да изпробвате климатици Toshiba - https://eclima.bg/klimatici-toshiba за дома или офиса, но не сте сигурни кой точно климатик да изберете. От Eclima съветват да следите за няколко важни фактори, които трябва да съблюдавате при избора на климатик. Само така ще сте сигурни, че правите добра инвестиция сред цял океан от опции. Нека ги разгледаме по-подробно:

Мощност на климатика

Това е може би най-важният фактор при избор на климатик за отопление и охлаждане на дома. Необходимо е да изберете климатик, който е достатъчно мощен да охлади и затопли помещението, в което ще се използва. Това не само означава, че ще върши работа, а и че няма да допринася с много за сметката за ток. Консултирайте се с експерти, ако не сте сигурни как да изберете подходящ климатик за вашия дом или друг вид помещение.

Енергийна ефективност

Важно е климатикът, с който оборудвате помещението, да бъде енергийно ефективен. Това означава да не консумира много електроенергия и да не повишава сметката ви за ток драстично, при засилено използване през активните сезони. Обикновено такъв климатик е инверторен, което означава, че вместо да се включва и изключва при достигане на зададената температура, той работи да поддържа температурата постоянна. Обърнете внимание на енергийната категоризация на климатика и изберете такъв, който ще се изплати в бъдеще.

Как спомага за качеството на въздух

Качеството на въздуха във вашия дом е важно за здравето ви. Затова трябва да помислите за това какъв филтър има климатикът ви. Добрите филтри могат да пречистват въздуха от замърсители, микроби и бактерии, като понякога дори помагат и срещу цигарен дим и неприятни миризми. Добрите филтри също възпрепятстват праховите частици да достигат до важни части от климатика, което удължава неговия живот. Винаги се интересувайте от това какви филтри поддържа вашия климатик, ако искате да си осигурите добро качество на въздуха.

Цена

Цената на климатика се определя от съвкупност от фактори, като характеристики, марка, вид, мощност, екстри и други. Винаги е добре да имате определен бюджет, като отправна точка за това с какъв климатик искате да се оборудвате. Но най-добре е да сте готови да проявите гъвкавост, особено ако параметрите на даден климатик са добри, а цената му е съвсем малко по-висока от това, което сте склонни да дадете. За тази цел е важно да направите обстойно проучване на наличните опции, за да може по-добре да сравните различните климатици и какво ви предоставят насреща за цената. Много често евтините климатици не са толкова енергийно ефективни, а цената, която плащате за тях след време, се оказва много по-висока заради завишените сметки за ток.

жена настройва климатик

Инсталация и поддръжка

Монтажът е важна част от ефективната работа на климатика. Необходимо е да бъде извършен от професионалисти, които ще минат през всичките му стъпки без да допускат грешки. Това ще гарантира ефективната работа на климатика в бъдеще. Също толкова важна е поддръжката на уреда след това. Трябва да се интересувате от това как да го почиствате и да следите за неизправности, които да се адресират своевременно. Трябва да се извършва и професионално обслужване през определен период.

Допълнителни екстри

Климатиците могат да се ползват не просто за отопление и охлаждане, но и за овлажняване, изсушаване и пречистване на въздуха в помещението. Има и климатици, които имат сензори за наличие на хора в помещението. Това им позволява да оптимизират работата по начин, който намалява консумацията и увеличава ефективността. Много от климатиците от новото поколение уреди могат да се управляват и през телефон, което дава разширени функции за включване, изключване и цялостен контрол над системата.

Всички тези фактори са важни при определяне на подходящия климатик за вас. Обмислете ги внимателно при избор и така ще сте сигурни, че климатикът ще ви служи по най-добрия възможен начин.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed