Малки кухни: практични решения за съхранение

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Малки кухни: практични решения за съхранение

Когато метрите (или сантиметрите) са недостатъчни и не знаете къде да поставите съставките и приборите, с които да приготвите любимите си ястия. Няма нищо лошо в това да използвате въображението си и да бъдете много подредени в кухнята XS. Практични идеи като използване на допълнително място за съхранение, добавяне на чекмеджета или удължаване на шкафовете до тавана ще направят вашата мини кухня не само красива, но и функционална. Тя има и много предимства: всичко е на една ръка разстояние и има по-малко неща за почистване.

Ето няколко съвета за практични решения за съхранение в малки кухни:

- Използвайте вертикално пространство: Вертикалните решения за съхранение могат да помогнат за освобождаване на ценно пространство на плота. Инсталирайте отворени рафтове или окачете тенджери и тигани на стелаж, за да използвате вертикалното пространство.

- Оптимизирайте пространството в шкафа: Възползвайте се максимално от пространството в шкафа си, като използвате органайзери на нива и издърпващи се чекмеджета. Те могат да ви помогнат да получите достъп до предмети в задната част на вашите шкафове и да се възползвате максимално от наличното пространство.

- Изберете правилните и необходими мебели в кухнята: Кажете сбогом на обемистите мебели, които заемат място и помагат само да съхранявате неща, които всъщност не са необходими. Време е да изчистите и запазите това, което наистина използвате, и да ги прегрупирате. Например, ако подредите подправките на едно място, ще бъде по-приятно да готвите и с всичко на вашето място, вашата малка кухня ще бъде по-практична и функционална. Можете да сложите хубава маса и пластмасови столове, които да бъдат компактни и да не заемат много пространство.

 - Използвайте пространството на стената: Инсталирайте куки и висящи органайзери на стените си, за да съхранявате предмети като прибори, кърпи за чинии и дъски за рязане. Това може да освободи място в чекмеджето и да улесни намирането на това, от което се нуждаете.

- Инвестирайте в органайзери за чекмеджета: Органайзерите за чекмеджета могат да ви помогнат да поддържате вашите прибори и малки кухненски инструменти в ред и да се възползвате максимално от пространството в чекмеджето.

- Използвайте вътрешността на вратите на шкафа: Вътрешността на вратите на шкафа може да бъде чудесно място за съхранение на предмети като подправки, мерителни чаши и капаци за тенджери. Инсталирайте стелажи или залепващи куки от вътрешната страна на вратите на шкафа, за да създадете повече място за съхранение.

- Помислете за компактни уреди: Компактните уреди като готварски плот с една горелка или по-малък хладилник могат да ви помогнат да спестите място в малка кухня. Търсете уреди, предназначени за малки пространства.

- Бъдете внимателни, за да не създавате бъркотия: В малка кухня бъркотията може бързо да накара пространството да се изглежда тясно и неорганизирано. Поддържайте плотовете си чисти и организирани и внимавайте за предметите, които внасяте в кухнята си.

Малките кухни изискват практични решения за съхранение, за да се възползвате максимално от наличното пространство. Чрез използване на вертикално пространство, оптимизиране на пространството на шкафа, използване на пространството на стените, инвестиране в органайзери за чекмеджета, използване на вътрешната страна на вратите на шкафа, обмисляне на компактни уреди и внимаване за безпорядъка, можете да създадете функционална и организирана кухня, която да отговаря на вашите нужди.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed