Кухня по поръчка в стил Хай-Тек

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

През последните години, както технологиите, така и кухненското обзавеждане, а и дори всеки тип мебели, претърпяха метаморфоза. Премина се към един изцяло нов стил, познат у нас като „Хай-Тек“.

Какво представляват този тип мебели? Този стил принадлежи към ултрамодерния такъв, стил, който впечатлява със своята външност, но и е ултра-модерен, функционален, удобен. Това е модерен и млад стил. Това е стилът на градския живот. Високотехнологичният стил възниква през 60-те години от дизайна на индустриални помещения, в които интериорът е подчинен на функционалното предназначение. Високите технологии се отличават с преки бързи линии, остри форми, декорация и функционални елементи, изработени от метал. Високотехнологичния дизайн при кухните  може да изглежда твърде технически и студени,  но в този стил пространството и светлината са комбинирани, обектите имат перфектни пропорции. Декорът е сведен до минимум, а пространството е увеличено. Мебелите за кухня от този стил се харесват от енергични и модерни хора, които ценят сбитостта и конкретността. Всички видове технологични устройства хармонично се вписват в модна високо-технологична кухня, без която е трудно да си представим нормалното ежедневие. Кухните в хай-тек стил използват най-модерните материали, основните са пластмаса, метал и стъкло, но също така използват камък и естествено дърво. Механизмите се отварят и затварят плавно, без да се изискват някакви специфични усилия. Често, модерните кухни  са съобразени изцяло с ръста на домакинята, затова и се разрабоптват по индивидуални поръчки и проект. Трябва да отбележим, че кухни по поръчка  се поръчват предимно от младото поколение, но виждайки предимствата, дори и възрастните семейства прибягват към този подход.

Благодарение на персонализирането, могат да се напаснат цветове и стил, съобразно останалата част от жилището, или пък могат да се изразят конкретни представи, виждания. Всичко е във Вашата фантазия. Трябва да знаете, че днес, дни преди новата 2020 година, дизайнерите могат да разработят кухня за Вас, която да е с дизайн на каквото се сетите. Например, ако решите, че кухнята трябва да е тематична, като тематиката е КОСМОС, то формата на основните модули може да бъде изготвена спрямо това Ваше изискване. Достатъчно е да зададете насоки и проектантите ще разработят триизмерен проект, който Вие евентуално да одобрите, или отхвърлите.

Обобщение. Все по-често ще се пише и говори за кухни на бъдещето. Нещо повече, често ще срещате подобни, когато посещавате приятелски семейства, на по чаша кафе. Това е бъдещето, а мебелната индустрия върви в крак с модерното. Е, няма как да не споменем, че и ретро мебелите също се възраждат, и често биват поръчвани индивидуални проекти с ретро мотиви, но за това ще пишем на по-късен етап.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed