Какво трябва да знаете за споделения хостинг?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
IT специалисти обсъждат споделен хостинг план

Източник на снимка: Unsplash

От гледна точка на подходящ хостинг за вашия уебсайт днес имате на разположение най-различни възможности. Освен да решите коя компания да изберете, то трябва да решите и какъв да бъде хостингът, който ще отговори най-добре на вашите нужди.

Сред различните опции, които ще откриете, един от най-популярните сред тях е така наречения споделен хостинг. Той е предпочитан вариант от потребителите, които създават първия си уебсайт. В тази връзка ще споделим по-долу всичко, което трябва да знаете за този тип хостване.

Какво представлява споделеният хостинг?

Това, с което се характеризира споделеният хостинг, е, че позволява на няколко уебсайта да използват един сървър. Обикновено при този хостинг вие не знаете с кого го споделяте. При това, в зависимост от вашия хостинг пакет, количеството ресурси на сървъра, с което разполагате, е лимитирано.

От гледна точка на бюджет, споделеният хостинг е един от най-евтините и икономични варианти, които ще откриете на пазара. Но от гледна точка на възможности, то трябва да имате предвид, че този тип хостване има своите ограничения. В тази връзка е важно, избирайки компания, да знаете, че е такава, на която можете да имате пълно доверие.

Предимства на споделения хостинг

Споделеното хостване притежава много предимства, които са и основна причина да бъде предпочитан вариант, особено в случаите когато сайтът е нов и едва сега за първи път използвате този тип услуги. В тази връзка едни от най-големите плюсове на споделения хостинг са:

  • Това е един от най-бюджетните варианти, които ще откриете на пазара. Неговата цена е изключително ниска, което го прави подходящ за всеки стартиращ бизнес;
  • Повечето компании, които предлагат хостинг услуги, имат различни пакети. Това, от своя страна, означава, че във времето винаги можете да надграждате вашия хостинг пакет според вашите нужди и цели. Именно затова споделеният хостинг е добър старт;
  • Споделеният хостинг в повечето случаи има вграден контролен панел, а именно cPanel, който се стреми максимално да улесни управлението на вашия сайт;
  • Не е необходимо да търсите начини как сами да извършвате техническа поддръжка. Това обикновено е включено във вашия хостинг пакет.

Накратко можем да кажем, че споделеният хостинг може да бъде наистина чудесен вариант за собствениците на уебсайтове, които имат ограничен бюджет, както и за тези, които тепърва започват работа онлайн. Освен това, когато вашият бюджет се увеличи, винаги можете да минете от споделен хостинг към друг персонализиран пакет според нуждите на вашия бизнес.

Недостатъци на споделения хостинг

Разбира се, наред с всички предимства, които споделеният хостинг притежава, то със сигурност има и своите минуси, които е добре да вземете предвид. Част от най-големите недостатъци са:

  • Времето за зареждане може да бъде много по-бавно от останалите индивидуални хостинг пакети;
  • Има случаи, когато сървърът може да е претоварен поради това, че има и други сайтове, с които споделяте сървъра;
  • Когато сайтът ви започне да получава по-голям трафик, то може да започнете да забелязвате как сайтът ви се представя по-зле;
  • Не знаете с кого споделяте вашия хостинг. Това, от своя страна, крие риск, макар и минимален да е той;
  • Не можете да персонализирате вашия пакет, което не позволява да получите наистина високо ниво на представяне на вашия уебсайт.

В заключение ще кажем, че ако тепърва започвате да развивате ваш уебсайт и сте нови в това, то споделеният хостинг за вас притежава много повече предимства, отколкото недостатъци. Особено добра възможност е, когато искате максимално бързо и с много малки технически познания да изградите вашия уебсайт.
Нещо повече, добрият уеб хостинг и съответно добре избраната хостинг компания ще ви уведоми, когато трафикът на сайта ви е достигнал до ниво, при което вече е време за преминаване на нов персонализиран хостинг план. И не на последно място ще следи за потенциален риск и ще ви уведомява винаги, когато има опасност за вашия уебсайт.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed