Какво трябва да знаете, когато избирате стелажи за вашия склад?

Вие сте тук

No votes yet
стелажи за складово помещение

Складовата организация е ключов момент в поддържането на рентабилен и навременен процес в помещението ви за съхранение. Без значение в коя сфера сте ангажирани вие и вашата компания, ако разполагате със склад, първата ви работа е да определите какви стелажи ще са най-подходящи за него. Изборът на стелажи обаче не е лесна задача, защото пазарът е изключително богат на различни алтернативи, а освен това като купувач е редно да се съобразите с типа съхранявани предмети и ресурси, както и необходимостта от инцидентен или постоянен достъп до тях.

Какви са предимствата на стелажите в организацията на складовото помещение?

Стелажите са вид конструкции, които позволяват максимален обем от предмети да бъдат перфектно организирани и подредени за целите на съхранение от различен тип срок. Истината е, че техните предимства са изключително много. Ето защо повече от 90% от складовете у нас са организирани именно посредством този тип конструкции.

  • Стелажите подпомагат организацията на склада. С тях тя става лесната и адекватна, но и логична и функционална.
  • Стелажите са способни да ви спестят изключително голямо пространство. Ето защо те са отличен избор за бизнеси с малък склад, но голям обем от текуща стока или материали за производство.
  • Стелажите спомагат и за оптимизирането на конкретния обем от продукти и ресурси, които можете постоянно или временно да държите в складовото помещение.
  • От предишното предимство стигаме и до друго такова, а именно, че стелажите могат да оптимизират и самия процес на складовата дейност, особено когато в помещението се намират стоки с различен срок на годност или с различна честотата на нужда от достъп до тях.

Повечето видове стелажи са сравнително устойчиви и дълготрайни във времето, включително и на различни условия. Това ги прави рентабилни за бизнеса и опция за спестяване на разходи.

Има ли значение видът на стелажите, които ще изберем?

Категорично има. Видът стелажи най-често определя техния срок на годност. От друга страна, някои стоки и ресурси изискват точно определен тип стелажи. Обикновено, отделните видове се обособяват на база материал, от който са изработени. Днес, най-популярни са металните стелажи поради своята рентабилност, добро съотношение между цена и качество и значителна устойчивост във времето, а също така и необходимост от минимални усилия за тяхната поддръжка. Съществуват и PVC, дървени и хибридни стелажи. По своята конструкция и функционалност разграничаваме палетни, конзолни, стелажи за ръчно обслужване и други стелажни системи. Разбери тук повече за всеки от последните изброени видове стелажи.

Фактори, обособяващи крайния ни избор за стелажи

Освен типа стелажи, важно е да имате на предвид и други фактори, избирайки перфектните стелажи за вашия склад, а именно:

  • Конкретни характеристики на стелажите – височина, широчина, дълбочина и броя рафтове, с които да разполагат, както и товароносимостта им. С товароносимост най-често се посочва максималното натоварване на целия стелаж или на отделния му рафт.
  • Типа изделие, както и неговите характеристики, сходни на тези, изброени по-горе. Целта е да не се допуска закупуването на стелажи, които не могат да поберат изделията или ако успеят, да се заеме целия максимален капацитет на рафтовете, без да остават празни неизползвани места и дупки от такива.
  • Крайна цена на поръчката за стелажи. Определете предварително бюджет, в рамките на който да се вместите. Имайте на предвид, че някои фирми са склонни да предлагат индивидуални оферти за стелажи след зададени от поръчителя характеристики като вместимост на складовото помещение, тип и количество стоки и други.

Изберете надежден доставчик на стелажи. Направете свое собствено проучване за лидерите в бранша. Да изберете евтиното не винаги е най-оптималното решение. Особено когато става въпрос за подобна дълготрайна инвестиция за собствения ви бизнес.
В Stelajitebg.com ще намерите богато разнообразие от стелажи, коректно и индивидуално отношение, за да направите правилния избор за вас и вашата складова организация.
 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed