Какво трябва да знаем за покупка на iPhone на изплащане?

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Черен Iphone

Понякога желаният телефон може да бъде на малко по-висока цена, отколкото очакваме. Но, това не е проблем, тъй като много фирми предлагат закупуване на iPhone на изплащане, както и много други марки и модели. В настоящата статия ще поговорим за всичко, което трябва да знаете, преди да закупите телефон на лизинг.

Проучете различните опции

В България има много институции, предлагащи стокови кредити. Първото нещо, което трябва да направите, е да проучите кой магазин с коя небанкова институция работи и какви са условията им.

Каква е процедурата?

При покупка на място

Във всеки един физически магазин за телефони ще могат да ви обяснят какви точно са условията. Когато заявите желанието си да пазарувате на изплащане, те ще ви оформят документите и ще получите телефона си веднага.

При покупка онлайн

Покупката на изплащане онлайн може да изисква няколко стъпки повече, но съвсем не е дълга и тромава. Необходимо е да се свържете с магазина, за да обсъдите детайлите, след което те ще ви прехвърлят към опитен кредитен консултант, с когото да обсъдите условията. След това, договорът ще ви бъде изпратен по куриер или по имейл, ако имате електронен подпис, за да го подпишете и върнете обратно.

Какво да обмислим преди да вземем Айфон на изплащане?

Срок на лизинга

В повечето случаи, ще имате избор какъв да бъде срокът – между 3 месеца и 2 години. Специалисти съветват да си отпуснете малко по-дълъг срок, за да изплатите стоковия кредит спокойно. Задължително попитайте дали има някакви неустойки, ако решите да плащате повече вноски наведнъж, или ако изплатите лизинга предсрочно.

Уточнете лихвите

Това е едно от условията, което трябва да премислите много внимателно. В повечето случаи, оскъпяването при покупки на изплащане е минимално, а понякога, при покупка над определена сума, кредитът е безлихвен.

Разберете повече за начините на плащане

Повечето фирми за стокови кредити предлагат разнообразие от начини на плащане, включително онлайн разплащателни системи, банкови преводи и други. Изберете най-удобния за вас и попитайте каква информация трябва да включите, за да се отчете вноската.

Скрити условия

Много внимавайте дали няма някакви скрити условия, за които да не подозирате. Когато подписвате документите, прочетете всичко много внимателно – дори и дребния шрифт. Запознайте се много добре с предложението, за да не останете изненадани.

Наистина ли ви е необходим iPhone на изплащане?

Ако искате да си купите най-новия модел Айфон, поради големия интерес, той ще бъде на сравнително висока цена. Ако изчакате само няколко месеца, цената ще падне и ще може да се възползвате от покупка без нужда от лизинг.

За да си спестите кредита, може да се възползвате и от покупка на малко по-стар модел, който не се различава особено като екстри.  


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed