Какво трябва да знаем при избор на хостинг компания

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
поддръжка на хостинг

Отдавна отминаха дните, когато при избора на подходяща услуга за уеб хостинг трябваше да се съобразявате само с широчината на честотната лента и дисковото пространство. Днес трябва да направите цялостен анализ на доставчика на услуги и наличните предимства, когато решавате да изберете правилния уеб хостинг за вашия уебсайт.

В същото време трябва да имате предвид, че различните доставчици на хостинг услуги са различно подходящи за хостване на различни видове сайтове. Подробна информация за какво трябва да проверявате при избора на хостинг компания има в статията „Защо избрах хостинг в Jump?“. Въпреки това има някои общи, но изключително важни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да се ангажирате с доставчик на услуги. Ето осем от тях:

Надеждност на сървъра, резултати за време на работа и сигурност

Слабите сървъри и нестабилните мрежови връзки често могат да доведат до изключване на сайта ви. Това не само ви лишава от възможна гледаемост или продажби на магазина за електронна търговия, но и води до ниско класиране в търсачки като Google и Yahoo. Затова е от ключово значение за успеха на вашия сайт да се спрете на хостинг компания с реномирани показатели за време на работа, за предпочитане над 99,5 процента. Избягвайте компании, които отчитат годишен резултат за време на работа под 99 процента.

Освен че трябва да се уверите, че сайтът и данните ви са достъпни по всяко време, важно е да се уверите, че разполагате и с надеждно и сигурно хостинг решение.

Поддръжка и обслужване на клиентите

Колко ефективна и бърза е компанията при предоставянето на поддръжка за технически проблеми? Опитайте се да изберете хостинг, който предлага поддръжка на живо на своите клиенти, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Търсете и такива, които предлагат поддръжка в чат, както и видимост в социалните мрежи, за разлика от имейл и билети за поддръжка. Дайте предимство на компании, които разполагат със собствен отдел за поддръжка на клиенти. Те имат по-добра представа за работата на компанията в сравнение с изнесените услуги за поддръжка на клиенти.

как изглежда един хостинг

Наличие на резервни копия на сайта

Настоящата вълна от киберзаплахи като ransomware вече не е насочена единствено към финансовите уебсайтове. Наблюдава се увеличаване на броя на общите уебсайтове, които са обект на тези онлайн изнудвачи. Такива действия често водят до непоправими щети, като например унищожаване или подмяна на файла index.php на вашия сайт. По същия начин може да се стигне и до сериозни повреди на сървъра или на локалния твърд диск. Ето защо става важно да ангажирате само доставчик на хостинг услуги, който предлага редовно архивиране на уеб данни.

Разходи за регистрация и поддръжка

Уеб хостинг индустрията обикновено предлага атрактивни хостинг оферти по време на регистрацията и дори за първото ви плащане. Таксите за подновяване обаче често се увеличават повече от три пъти. Могат ли да бъдат избегнати? Само ако се надявате да прескачате от един доставчик на хостинг услуги с намалени цени за регистрация към друг след всеки две години. За да избегнете ефекта на изненадващата сметка в края на периода на отстъпка, проверете таксите за подновяване на предпочитания от вас пакет.

Вашият план за споделен хостинг вероятно няма да трае вечно, а скоро може да се окаже, че сайтът ви се разраства и изисква VPS или специализирана хостинг услуга. Вземете предвид такива разходи за надграждане и смяна на хоста, когато избирате доставчика си.

Възможност за добавяне на множество допълнителни домейни

С растежа идва и диверсификацията. Макар че може да започвате с един уебсайт и домейн, скоро ще осъзнаете необходимостта от множество уебсайтове, домейни и поддомейни при популяризирането на вашия сайт. Ето защо, преди да се регистрирате при определен доставчик на услуги, разгледайте различните им пакети, като обърнете специално внимание на това дали позволяват поддържането на множество уебсайтове в един хостинг акаунт.

Разберете цената на пакетите с неограничен брой уебсайтове и поддомейни и я сравнете с останалите играчи в бранша. Накратко, отделете време, за да изберете уеб хостинг, който предоставя различни планове за услуги, които ви позволяват да добавяте нови домейни, които ви позволяват да се разширявате с течение на времето.

Ограничения на акаунта

Всяка хостинг компания има набор от условия за участие, чието нарушаване води до допълнителни такси, временно или окончателно прекратяване на хостинг услугата ви. Знаете ли например, че някои доставчици на хостинг услуги забраняват използването на прекомерни количества процесор за изпълнение на интензивни изчисления и скриптове, надвишаващи две секунди, на техните сървъри?

Всяко от тези действия може да доведе до начисляване на допълнителни такси или до спиране на сайта ви за неопределено време и без възстановяване на сумата. Отделете време, за да прегледате тези условия, и се регистрирайте за услугата само ако възнамерявате да спазвате предписанията им. Най-важното е да избягвате компаниите без ясни условия на работа, които твърдят, че решенията за ограничаване и спиране на акаунта са по преценка на ръководството на компанията.

Опции за електронна търговия и електронна поща

Имате шанс да получите повече обратна връзка и дори конверсии на абонати, ако електронната ви поща е свързана с името на домейна на вашите уебсайтове. В този случай, когато търсите подходяща компания за уеб хостинг, изберете такава, която осигурява хостинг на електронна поща за основната електронна поща на вашия уебсайт.

В миналото повечето хора определяха правилната хостинг компания по количеството дисково пространство и честотна лента, които тя предоставя. Възприемането на това кое е по-важно сега се е изместило към достъпността. Ако обаче се стремите да управлявате и непрекъснато да развивате сайта си в обозримо бъдеще, обмислете възприемането на цялостен подход към определянето на подходящ доставчик на хостинг услуги, като разгледате всички фактори, действащи върху оптималната функционалност на вашия уебсайт.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed