Какво представлява Нумерологията

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
Какво представлява Нумерологията

Представете си скрит код, който, след като бъде дешифриран, разкрива самата цел на вашето съществуване, предизвикателствата, пред които сте изправени, и ви води през сложностите на живота. Този код може да хвърли светлина върху типовете хора, които привличате, и препятствията, които срещате. 

Заинтригуван? Не си сам. „Интересът към нумерологията непрекъснато нараства през последните години“.

 „Изпитанията и премеждията от последните години подтикнаха хората да изследват духовни инструменти и алтернативни практики, отклонявайки се от конвенционалния път“.

В тази статия ще се задълбочим в основите на нумерологията, нейния потенциал като ценен инструмент за самообслужване в сферата на уелнеса и значението на всяко число, както е обяснено от Джош, Новали и базираната в Обединеното кралство нумеролог Джейн Алтън.

Какво представлява нумерологията

Нумерологията, древна мистична наука, се основава на идеята, че всички живи същества притежават различни качества, базирани на тяхната числова вибрация, пояснява Джош. По същество той капсулира уникален разказ за живота, който може да бъде дешифриран чрез поредица от числа, разкривайки плана на живота ни.

Нумерологичната диаграма се изчислява, като се използва рождената дата и пълното рождено име на индивида. „Когато е направено точно, то служи като ключ за отключване на целта на живота ни и хвърля светлина върху уроците, които сме предопределени да научим“, добавя Джош.

Какъв е на произхода на нумерологията

Произходът на нумерологията датира от зората на цивилизацията. „Западната нумерология (Питагорова нумерология) може да се припише на Питагор (570–490 г. пр. н. е.), халдейската нумерология на халдейците и вавилонците (2300–900 г. пр. н. е.), а индийската нумерология – на някои от най-старите Веди (1500–1200 г. пр. н. е.)“, разкрива Уайлдър. Докато се смята, че Питагор е формулирал по-всеобхватна система, нумерологията е оформена от различни древни култури и цивилизации.

Ученията на великите мъдреци подчертават вибрационната природа на всички неща и предлагат божествен ред в живота, който може да бъде разбран чрез числа. С течение на времето бяха разработени системи, които свързваха букви и думи с числа, разкривайки скрити значения в имената. Евреите са изобретили „Гематрия“, а гърците са използвали подобен метод, наречен „ Изопсефия “, за да свържат буквите от своята азбука с числата, обяснява Джош.

Използване на силата на нумерологията

Разбирането на нумерологията ни дава представа за нашите вродени таланти, перспективи и дарби, които сме предопределени да споделяме и изследваме, потвърждава Novalee. Позволява ни да възприемаме пречките по различен начин и да ги навигираме от обоснована и овластена гледна точка. Чрез разбирането на нашия уникален цифров код, ние придобиваме по-дълбоко разбиране за себе си, нашата траектория и нашата цел.

Изследване на нумерологията в хармония с астрологията

Астрологията и нумерологията, макар и различни практики, често се преплитат. Много астролози интегрират нумерологията, за да допълнят интерпретациите на рождената карта, предоставяйки нюансирани подробности. Нумерологията помага за разбирането на по-дълбоко усещане за себе си въз основа на минали вибрации, докато астрологията се задълбочава в това как небесните тела влияят на настоящия ни живот на Земята.

Изчисляване на номера на вашия жизнен път: отправна точка

Една от основните стъпки в нумерологията е идентифицирането на вашето число на жизнения път, получено единствено от вашата дата на раждане. Това число капсулира конкретен житейски урок, който ви е предопределено да научите, и означава част от траекторията на вашата кариера, казва Джош.

Например, ако числото на вашия жизнен път е две, вие притежавате способността да разбирате хората, но може да ви е трудно да поставите граници. С осъзнаването можете да интегрирате това качество в живота си, проявявайки потенциала му в избрания от вас път, уточнява Джош.

Тълкуване на нумерологичните числа: Поглед към значението на всяко число

Ето кратко вникване в значението зад всяко число:

  • 1) Независими, самопостигащи се, пионери: Естествени лидери, които работят най-добре със свободата да прилагат уникални подходи.
  • 2) Дипломат, фасилитатор, координатор : опитен в фината работа зад кулисите, фокусиран върху хармонията и емоционалното осъзнаване.
  • 3) Творчески, комуникатор: Процъфтяват в радостна среда, известни със своята креативност, въпреки че могат лесно да се разсеят.
  • 4) Систематичен, подреден, обоснован : Предпочитат жизнеспособни и практични решения, отлични в структурирани среди.
  • 5) Велик изследовател: Търсете свобода и приключения, като използвате сетивата си, за да живеете пълноценно; трябва да поддържате фокус върху положителни цели.
  • 6) Търсене на удовлетворение чрез хармония: Идеалисти, които се фокусират върху създаването на хармонични пространства; може да се бори с перфекционизма.
  • 7) Ценностна интроспекция: Интроспективни личности с голяма почтеност и дълбочина, често преследващи духовни или изобретателни пътища.
  • 8) Ефективен мениджър: Ефективни, организирани и директни хора, които карат нещата да се случват; научете се да използвате тяхната сила за положителна промяна.
  • 9) Хуманитарни: В крайна сметка, големи хуманитаристи, първоначално перфекционисти, които се учат на смирение и служба, докато растат.

Прегръщане на главните числа: отключване на потенциал и предизвикателства

В нумерологията главните числа като 11, 22 и 33 притежават огромен потенциал и често представляват значителни житейски предизвикателства. Тези числа, двуцифрени, които се повтарят, се разглеждат като повишени версии на тяхното основно коренно число, с потенциал да донесат голям успех, но и да изпитат индивида.

Например, хората със силна енергия 11 може да притежават нетрадиционна креативност и вдъхновяващи качества, но също така могат да изпитват повишени емоционални колебания. Майсторските числа засилват същността и дълбочината на човека, придружени от уникални предизвикателства, подчертава Джош.

Заключение

Нумерологията, древна и дълбока дисциплина, разкрива тайните на съществуването, кодирани в числата. Като разбираме значенията и вибрациите на числата, ние придобиваме по-задълбочена представа за нашата цел, черти и потенциални предизвикателства. Интегрирането на нумерологичната мъдрост в живота ни може да насърчи самосъзнанието и да ни даде възможност да се ориентираме в житейското пътуване с яснота и цел."

 


InformatorBG.com




InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed