Какво фасадно осветление да сложите в офис без прозорци?

Вие сте тук

Average: 5 (3 votes)
жена се смее в офис с добро фасадно осветление

Доброто фасадно осветление е основен елемент от дизайна на всеки офис, разказват от Ultralight.bg, особено когато става въпрос за комфорт и производителност. Доброто осветление е жизненоважен компонент за ергономичното и здравословно работно място, но често може да бъде подценено или дори напълно пренебрегнато, заради стилови предпочитания.

Фасадното осветление прави много повече от това, да осигурява светлина. Благодарение на него, екипът ви ще е вдъхновен, мотивиран и творчески настроен. Доброто осветление поощрява комуникацията и сътрудничеството.

Какво казва фасадното осветление за вашия бранд?

Вярвате или не, ако офисът ви се посещава от клиенти, фасадното осветление, което сте избрали, може да повлияе на тяхната оценка за вашия бизнес. И ще ви дадем пример. Представете си офис пространство, в което влизате и има огромен висящ полилей, който впечатлява с размери и стил. Това веднага ще даде сигнал на клиентите ви, че предлагате луксозни стоки, престиж и високо качество. От другата страна, представете си офис помещение с флуоресцентни лампи, невзрачно закачени на тавана, от време на време премигващи. Първата ви асоциация най-вероятно ще е за счетоводен офис или някоя неприятна администрация. Изберете такова фасадно осветление, каквото искате да представи най-добре вашата марка.

Освен това, недостатъчното или слабото осветление може да причини напрежение на очите, главоболие и умора, които съответно да намалят производителността на вашите служители. Това също може да доведе до липса на фокус и дори сънливост по време на работа. Силното осветление също може да бъде вредно, предизвиквайки точно същите симптоми.

Известен факт е, че нивата на кортизол спадат значително при изкуствено или лошо осветление. Това означава, че ще бъдем по-стресирани и ще имаме по-малка способност да стабилизираме енергийните си нива. Офисите с изобилие от естествена светлина от прозорците могат лесно да осигурят осветлението, необходимо за здравословна, позитивна и вдъхновяваща работна среда. Ако офисът ви обаче няма прозорци или естествена светлина, как да постигнете същите ползи, но чрез фасадно осветление? Ето няколко опции:

  • LED осветление Ultralight скрито в тавана са едни от най-предпочитаните осветителни тела последните години, защото пестят енергия и придават модерен вид на помещението. LED осветителните тела са скрити, създавайки усещането, че светлината е естествена. Тип индиректно осветление е и може да се вгради в первази, вдлъбнатини или греди. Светлините сочат директно нагоре към тавана или към съседна стена. Този тип осветление идеално минимизира визуалните смущения от директната светлина, което го прави идеален избор за офис среда.
  • Флуоресцентни светлинни са друг предпочитан тип фасадно осветление. Ако вече имате флуоресцентни лампи, знаете колко мрачни и скучни могат да бъдат те. Един от начините да помогнете на вашето флуоресцентно осветление да изглежда повече като естествено е да инвестирате във флуоресцентни светлинни филтри. Филтрите позволяват филтрирането на естествена светлина с почти пълен спектър, дори ако нямате прозорци. Те са безопасни и са на ниска цена.
  • Полилеите са прекрасно основно осветление, което понякога може просто да не е достатъчно. Особено ако помещението е лишено от дневна светлина, само един полилей няма да може да осигури необходимото количество светлина. Има редица модели полилеи, на които им се слагат крушки, имитиращи дневната светлина. Те също така помагат и за намаляване на отблясъците. Полилеите и настолните също така помагат и за намаляване на консумацията на енергия - така че винаги избирайте енергийно ефективните модели.

 

осветителни тела за таван

Доброто осветление подобрява фокуса и концентрацията, като предотвратява напрежението на очите, главоболието и други проблеми, свързани със зрението.

Какво още можете да направите, ако помещението ви няма прозорци?

Не са малко и триковете, които можете да приложите, за да оставите впечатлението за голямо и широко пространство. На първо място, можете да закачите няколко големи огледала по стените, които да отворят помещението. Освен това, няколко саксии с големи зелени цветя ще добавят усещането за природа. Ако интериорния дизайн ви позволява може да добавите и стъклени врати и стени, вместо плътни такива. Това също ще ви даде широчина.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed