Какво да подарим на първокласник?

Вие сте тук

Average: 5 (3 votes)
куп с красиво опаковани подаръци и надпис за теб

Първият учебен ден на едно дете е вълнуващ не само за неговите родители, но и за всички близки на семейството – баби, дядовци, лели, чичовци и т.н.. Разбира се, всеки иска да подари нещо на малчугана, което да му бъде от полза в училище. Но какъв да бъде този подарък? Попринцип, бихме ви посъветвали да попитате директно майката или бащата, от какво имат нужда или какво все още не са успели да купят, вместо да купувате неща, които ще се дублират и ще чакат да дойде и техния ред някога. Имайте предвид, че повечето родители започват подготовката за 15 септември около месец по-рано, така че е добре още в началото на месец август да ги попитате и да разпределите, кой какво ще купува. Ако все пак сте решили да вземете нещо без да се консултирате, ето нашите предложения:

Раница

Разбира се, това е най-логичното нещо, което можете да подарите на един първокласник. Но тази покупка крие много въпросителни и доста рискована. Цвета, формата, големината и щампата са нещо строго индивидуално, което при всяко дете е различно като предпочитание. Има семейства, които пък държат раницата да бъде на една определена марка, която те са набелязали и ако вашият избор не съвпада, това може да бъде проблем. Затова дори и да харесате модел, се допитай до родителите преди да го купите.

Несесер

Това е далеч по-безопасен подарък. При избора внимавайте за тежестта и функционалността на несесера. Колкото по-лек, толкова по-добре. Все пак не искаме да товарим излишно малчугана. Функционалността също е важна, добре, ако избирате по-голям вариант, той да бъде с две разделения за всеки химикал, молив, гума, острилка и т.н да има определено място, на което детето да ги постави, за да бъде всичко подредено и да може първокласникът лесно да се ориентира. Съобразете и цвета и шарката – най-малкото спред пола на детето,  ако знаете кой е любимия му анимационен герои, изберете подарък с неговия облик.

Кутия за храна

Това е много добър и практичен избор, както и да го погледнем. Кутията  за храна е нещо, което ще бъде използвано всеки ден в продължение на дълги години. Вземете предвид няколко неща, когато я избирате:

  • Трябва да се затваря плътно
  • Препоръчително е да е лека
  • Да има поне две отделения
  • Да има прибори към нея

Всъщност, кутията за храна има много предимства за изграждането на навици и съзнание за важни неща у детето. Например, ако то си носи домашна храна, приготвена от вкъщи, шансът да започне да се храни често нездравословно е много по-малък. Също така ще това ще го научи да мисли и за планетата, на която живее. Тъй като няма да хвърля пластмасови опаковки и кутии всеки ден и така да замърсява околната среда.

Портмоне

Някое сладко малко и леко портмоненце, в което родителите да слагат определена сума пари, за непредвидени обстоятелства е чудесен подарък, който не изисква много мислене и преценяне.

Дрехи

Тук отново ще трябва да се посъветвате с майка за рамер и предпочитание, но това е чудесен подарък, с които определено ще облекчите и без това набъбналия бюджет за първия учебен ден. Дали ще решите да купите дрехите за самото начало на учебната година или ще изберете няколко спортни екипчета, дънки, блузки или яке е ваш личен избор.

Това са само част от нещата, които влизат в огромния списък, с който можете да помогнете и да зарадвате един първолак и неговото семейство. Просто набележете едно или няколко неща и не забравяйте все пак да се консултирате с майката!


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed