Как влияе лилавият цвят и неговите нюанси?

Вие сте тук

No votes yet
модели в лилави рокли

Всеки човек е попадал неведнъж в ситуацията, когато му предстои да отиде на бизнес или романтична среща, или пък на семейно или обществено събитие, в което трябва да изглежда красиво и да е елегантно облечен. В такива случаи обикновено гледаме отделните елементи на нашия гардероб без да знаем какво точно да изберем. Особено сложен е въпросът за повечето млади жени как да съчетават цветовете и как влияят те върху останалите.

В природата всички цветове се намират в наситена палитра от нюанси и оттенъци. Дизайнерите всеки сезон създават нова гама от багри и нюанси, с които диктуват международните тенденции: бледо лилаво, опушено сиво, розов кристал, деликатно зелено и прозрачно небесно синьо съставят палитра, която напомня елементи, които се срещат в природата.

Модните законодатели проектират дамски панталони, рокли, ризи, поли, сака и костюми в пастелни цветове и нюанси, за да подчертаят женствеността и романтиката, любовта и позитивното настроение и хармония със света. Дамските облекла в пастелни цветове са подходящи за всякакви поводи, подхождат на всяка жена и позволяват с тях да се правят безкраен брой експерименти и комбинации.

Мистичният лилав цвят се свързва с хармонията на противоположностите.

Взаимното проникване на две полярни явления, горещи пламъци и лед създава най-спорния, интригуващ и мистериозен цвят - пурпурният. Кардиналите, облечени в мантия, се възприемат в миналото за посредници между два свята: човешкия и духовния. Представители на много различни религии носят пурпурни дрехи.

От психологическа гледна точка виолетовата тъкан не може да се разглежда като статистически предпочитан или отхвърлен цвят, а като цвят на временно състояние. Много бременни жени предпочитат дрехи от меки, светли нюанси във виолетово лилавата гама или в люляков цвят. В същото време, той е избран от хора, които са направили в живота си един недвусмислен избор.

Ярките нюанси на лилаво се свързват с мирис на цветята люляк, лавандула и други. Така е цветът изразява чувственост и сексуалност. Тъмно лилавото ес асоциира с мистерия, магия, тъга и т.н.

Източник: https://stylezone.bg


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed