Как да удължим живота на пералнята

Вие сте тук

No votes yet

Пералните машини направиха живота удобен. Изпирането на дрехите е по-лесно и по-бързо, така че имате повече време да се отпуснете или да се съсредоточите върху други задачи. С годините тези уреди са станали по-ефективни и надеждни, но и те имат ограничен живот. Една качествена машина може да издържи между 12 и 14 години при правилна грижа. Ето някои съвети за поддръжка, за да подобрите продължителността на живота ѝ:

Една перална машина ще издържи дълго време и ще работи добре, ако се поддържа в подходящи условия. Много собственици не спазват основните грижи и поддръжка, което води до това, че уредът се разваля по-рано, отколкото трябва. Простите съвети за пералните машини, посочени по-долу, могат да помогнат.

Дръжте машината на равен терен - Уверете се, че машината е идеално балансирана и хоризонтална. Когато тя не е хоризонтална, тя се движи, а това може да доведе до големи повреди на вътрешните компоненти и да намали продължителността на живота ѝ.

Отстранявайте натрупването на варовик - Отстранявайте редовно натрупването на варовик, като пускате цикъл с гореща вода и добавяте сода за хляб. След това можете да повторите цикъла с бял оцет, за да отстраните останалата част от натрупванията. Много компании произвеждат и препарати за отстраняване на котлен камък, които могат да почистят ефективно пералната ви машина.

Премахване на мъх - в пералните и сушилните машини може да се натрупа мъх. Повечето машини имат сифони за мъх, които можете да почиствате редовно. При някои от тях мъхът се изхвърля в канализацията, което също изисква често почистване.

Дръжте вратата отворена - Дръжте вратите на пералните и сушилните машини отворени известно време след изпиране, ако наоколо няма деца. Това позволява на барабана да диша и намалява вероятността от натрупване на мухъл или плесен.

Това са само някои от многото стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите цялостната работа на вашата машина и да удължите нейния живот. Можете също така да повикате професионален сервиз за ремонт на перални машини за извършване на поддръжка, което помага да се поддържа уредът в добро състояние.

ЧЕСТО СРЕЩАНИ ГРЕШКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ

Потребителите често допускат грешки, които могат да намалят продължителността на живота на пералната машина. Най-често срещаната от тях е да не се почистват вътрешните и външните повърхности на машината. Това позволява да се натрупват мръсотия и замърсявания, които причиняват корозия и ръждясване. От съществено значение е да почиствате редовно дозаторите за сапун и белина, за да избегнете натрупването на бактерии и плесени. Следвайте съветите за перални машини, посочени в ръководството за потребителя, за да поддържате уреда си. Свържете се с нас, ако имате нужда от съвети за ремонт или поддръжка на перални машини. Редовната поддръжка и бързият ремонт ще гарантират, че вашата машина е винаги в изправност.

Източник: techno-center.bg


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed