Как да почистя сребърните си бижута у дома

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
жена почиства сребърни бижута

Въпросът как да почистя сребърните си бижута у дома е често срещан сред повечето хора. Дори и да не носите бижутата си често, лесно могат да се появят петна. По-фините сребърни бижута са податливи на потъмняване, поради излагане на въздух или рядка на употреба. Почистването на вашите бижута обаче може да бъде проста задача. Ето няколко съвета, които да следвате, за лесно почистване на сребро у дома.

Содата бикарбонат

Патина се нарича веществото, което се формира върху различни бижута, под влияние на взаимодействието им с кислород. Това може да накара вашите сребърни бижута да изглеждат по-тъмни и замърсени. За щастие, можете лесно да го почистите. Смесете малко количество сода бикарбонат с вода така, че да се получи хомогенна паста. С помощта на памучен тампон, без да търкате и натискате, почистете бижутата си. Ще се изненадате колко лесно те ще придобият стария си вид.

Лимоновият сок предотвратява потъмняването

За да почистите и поддържате вашите сребърни бижута, смесете малко лимонов сок с вода. Оставете бижутата си да се накиснат в разтвора за една нощ и изплакнете с хладка вода. Можете също да използвате стара четка за зъби, за да изтъркате дълбоко в пукнатините. Този естествен почистващ препарат е достатъчно нежен за вашите сребърни бижута и е безопасен за използване дори върху деликатни бижута. Просто не забравяйте да го измиете старателно след това.

Полираща кърпа

Почистването на сребърни бижута не е толкова трудно, колкото си мислите. Ако не ви харесва особено идеята да харчите много пари за професионални услуги за почистване на бижута, можете да си купите обикновена кърпа за полиране на сребро и да я използвате, за да поддържате бижутата си чисти.

Тези кърпи са от мек естествен материал, често памук, и с лекота отстраняват всякакви замърсявания, а в добавка – няма да надраскат повърхностите.

Използване на паста за зъби

Ако потъмняването е упорито, нанесете върху среброто паста за зъби. Оставете да подейства за две до три минути. След като пастата изсъхне, внимателно я изтрийте с мека кърпа. Може да използвате и четка за зъби за почистване на малки цепнатини и детайли. Трябва да сте особено внимателни, ако ползвате четката за зъби, за да не надраскате бижутата.

С кърпа и вода

Ако замърсяването не е сериозно, мека кърпа и хладка вода са достатъчни, за да почистите пръстени, обеци, гривни и колиета. Навлажнете кърпата и внимателно избършете бижуто, докато то придобие перфектен вид.

Професионално почистване

В повечето доказани бижутерии, заедно с бижуто ще ви дадат и специална кърпичка за почистване, с която лесно да поддържате среброто. Но, ако пропуснете поддръжката, и не искате да рискувате да почиствате среброто у дома, можете да се обърнете към специалисти.

My Silver е една от най-предпочитаните български бижутерии с магазини в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Плевен, Русе, Разград и Търговище. Техните специалисти предлагат качествено почистване, което е безплатно в рамките на две години от покупката.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed