Как да изберете подходящ лаптоп?

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Лаптоп върху диван

Днес една немалка част от потребителите предпочитат да заменят настолния си компютър с лаптоп. Причината за това се крие най-вече в предимствата, които тези устройства предлагат, а именно - компактност, мобилност, удобство, съчетани с функционални характеристики. Разбира се, водещите технологични гиганти непрестанно работят върху усъвършенстването на лаптопите, които предлагат и затова на пазара ще намерите голямо разнообразие от различни модели. Това Ви позволява да откриете подходящ модел, който в най-голяма степен покрива индивидуалните Ви нужди и изисквания. Ако обаче нямате широки познания в областта на технологиите, многото възможности по-скоро биха Ви затруднили да направите покупка. В тази статия сме събрали няколко полезни съвета, които ще Ви бъдат от помощ, когато избирате лаптоп. Днес една немалка част от потребителите предпочитат да заменят настолния си компютър с лаптоп. Причината за това се крие най-вече в предимствата, които тези устройства предлагат, а именно - компактност, мобилност, удобство, съчетани с функционални характеристики. Разбира се, водещите технологични гиганти непрестанно работят върху усъвършенстването на лаптопите, които предлагат и затова на пазара ще намерите голямо разнообразие от различни модели. Това Ви позволява да откриете подходящ модел, който в най-голяма степен покрива индивидуалните Ви нужди и изисквания. Ако обаче нямате широки познания в областта на технологиите, многото възможности по-скоро биха Ви затруднили да направите покупка. В тази статия сме събрали няколко полезни съвета, които ще Ви бъдат от помощ, когато избирате лаптоп.  

Какъв лаптоп Ви трябва?

Преди да започнете търсенето на лаптоп, съветваме Ви първо да решите за какво точно ще го използвате. Това решение е важно, тъй като от него в голяма степен зависят параметрите, от които ще имате нужда. Ако търсите лаптоп, на който Вашият тийнейджър да играе видео игри, тогава ще трябва да обърнете по-специално внимание на характеристики като бързина на процесора, видео картата, RAM памет. Ако пък търсите устройство, на което да работите, тогава непременно обърнете внимание на екрана и потърсете опции, които да се грижат за вашето зрение.

Кои са важните характеристики?

След като вече знаете с какви цели ще използвате Вашия нов лаптоп, вече по-лесно ще се ориентирате кои характеристики ще бъдат приоритетни за Вас. Това обаче не означава, че трябва да гледате единствено тях. Ето един кратък списък, с важните характеристики, на които непременно трябва да обърнете внимание:

  • Размер - големината на лаптопа има значение от гледна точка на лесното пренасяне и удобството. Ако сте студент и обичате да учите навън или пък често Ви се налага да пътувате, изберете размер, който ще бъде максимално удобен за пренасяне и ще Ви позволи да бъдете мобилни.
  • Дисплей - качеството на дисплея също е от значение, тъй като в повечето случаи ще прекарвате дълго време в работа, учене или игри. Ако търсите работен лаптоп и възнамерявате да го използвате за видео или графична обработка, тогава инвестицията в качествен дисплей с висока резолюция е задължителна.
  • Корпус - ако често пренасяте лаптопа, добра идея е да изберете метален корпус, който да го предпази от повреда и да му осигури дълъг живот.
  • Процесор - той е от изключителна важност, тъй като от него в голяма степен зависи колко бързо ще работи вашето устройство. Ако ще обработвате големи файлове или ще играете игри, то тогава имате нужда от по-бърз процесор.
  • RAM памет - колкото повече RAM памет има лаптопа, толкова повече задачи могат да се едновременно.
  • Батерия - издръжливостта на батерията също е важна, в случаите когато сте мобилни и се налага да го използвате навън.

Каква сума може да отделите?

Ако вече сте направили проучване, вероятно сте открили, че цените на лаптопите могат значително да варират в зависимост от параметрите, марката, кога е произведен и т.н. Затова определете максимален бюджет, който да използвате като критерии за търсенето. Така ще отсеете  една част от моделите и по-лесно ще се съсредоточите върху лаптопи, които се включват в желания от вас ценови диапазон. По този начин по-лесно ще намерите най-доброто възможно съотношение между качество и цена.

От къде купувате?

Независимо дали сте решили да купите чисто нов или употребяван лаптоп, важно е да проверите търговецът. Ако попаднете на съмнителни сайтове с нереалистични цени, помислете дали да поръчате от тях, тъй като това може да се окаже измама. Съветваме Ви внимателно да проучите търговеца в интернет. Ако например живеете в Града под тепетата, потърсете в Гугъл “магазин за компютри в Пловдив” и вижте кои са местата, от които може да купите лаптоп. Разгледайте мненията на потребителите и изберете търговец, който е доверен и има висок рейтинг. Така си гарантирате, че няма да хвърлите парите си на вятъра.

Това бяха няколко полезни съвета, които ще Ви помогнат при избора на лаптоп. Не забравяйте, че винаги може да се обърнете за допълнителна помощ към консултантите в магазина, които също ще Ви помогнат да своя избор.

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed