Как да изберем правилните обувки за работа

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
мъж връзва обувки боти

Работните обувки обикновено се използват много интензивно и трябва да им обърнем голямо внимание. От нашия опит, основните проблеми се дължат на плантарна болка, причинена от лоша опора или деформация, причинена от прекомерни часове стоене.

Стягането и подуването са два други много често срещани фактора, които водят до проблеми. Болките в ставите на нивото на стъпалото, глезена, коляното и тазобедрената става също са много чести.

Всичко това означава, че в крайна сметка голям процент от хората трябва да използват коригиращи стелки и в този случай правилният избор на работни обувки е още по-важен, за да се намерят такива с достатъчно добро прилягане и голяма опора за крака.

Предимства от правилната работна обувка

Предимствата са много, стига да търсим добри продукти с издръжливост, дизайн и материали.

Благополучието, осигурено от правилните обувки, е основното предимство. Издръжливостта е много по-голяма и това е съчетано с по-малко умора и натоварване. Всичко това води до превъзходен комфорт и ползи за здравето.

 Най-честите грешки при купуване на обувки за работа

Има много грешки, които се допускат при закупуване на конкретни обувки за работа, ето някои от тях:

1. Дизайн
Първото нещо е самият дизайн.  Поради тази причина трябва да избираме най-добрите модели, които да се адаптират към ширината на крака през целия ден. Най-търсени са връзките и велкро като метод на закопчаване.

В рамките на дизайните трябва да следите внимателно вътрешните краища и да се опитате да елиминирате дизайни с много шевове, защото те могат да причинят дискомфорт.

2. Избор на размер и ширина

Изборът на размер и ширина е от съществено значение за правилната покупка. Никога не трябва да носим малка обувка или да купуваме тясна, надявайки се да я адаптираме по-късно с употреба.

Най-добре е да прибягвате до вече изпитани модели и марки. От нашия опит е обичайно да повтаряме модела, за да сме сигурни, че те са най-добрите, които се адаптират към краката ни.

3. Избор на материали

Материалите, от които са изработени обувките, влияят върху по-доброто благосъстояние. Много е важно да се обърне внимание на вътрешните подплати, за да се осигури добрия комфорт и дишаемост на крака.

4. Редувайте работните обувки по-често

Съвсем нормална грешка е да носите една и съща обувка всеки ден. Трябва да ги редуваме по-редовно, дори да се преобуваме по средата на работния ден. С това проветряваме обувката и краката ни ще почиват повече.

Съвети за грижа за работни обувки

Доброто почистване и правилна поддръжка може да ни осигури повече от двойно времетраене. За това трябва да извършваме редовно почистване с добри продукти и да елиминираме остатъците от мръсотия, полепнали по кожата на обувката, тъй като те са много вредни за нея.

Можем да използваме класическия восък крем за четкане и полиране на кожата. С това подхранваме кожата и я предпазваме от изсушаване и напукване. Кремовете за бързо почистване са валидни, ако съдържат восъци, но ако преобладават други течности, в крайна сметка те увреждат кожата. Поради тази причина е препоръчително да внимаваме какво купуваме за  обувките си и в дългосрочен план това също ще бъдат добре инвестирани пари.

Можем също така да сменим вътрешните стелки, когато забележим, че са много износени и деформирани.

Подметките и шевовете трябва да се проверяват периодично, за да се открият възможни напуквания и износване.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed