Качественият ремонт на кухнята изисква планиране

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
материали за интериорен дизайн

Ако Ви попитаме каква е първата асоциация, която изниква в главата Ви, когато споменем думата “ремонт”, сигурни сме, че много от Вас ще отговорят “кошмар”. Това е разбираемо, тъй като ремонтните дейности вкъщи често за свързани с различни ограничения и неудобства и с откриването на правилните хора, които да свършат работата бързо и качествено.

Ремонтът на кухнята също не прави изключение, тъй като това е една от стаите в жилището, което всяко домакинство използва ежедневно. За да не се превърне мечтаното освежаване на кухнята, в дълъг кошмар, който да Ви накара да съжалите, че изобщо сте започнали, то трябва добре да планирате всичко. Така си гарантирате, че ще бъдете наясно какво се случва във всеки един етап на процеса и той няма да продължи безкрайно. Ето кои са част от нещата, които задължително трябва да предвидите, преди да започнете ремонт на кухнята.

 

1. Козметично освежаване или цялостен ремонт?

Едно от първите неща, които да прецените, е дали имате нужда от цялостен ремонт. Ако не сте реновирали нищо в кухнята години наред, вероятно ще има нужда да се погрижите за много неща. Ако обаче жилището е минало основен ремонт преди няколко години и сега Ви се иска само малко да го освежите, тогава просто помислете как най-ефективно да го направите. Така ще си спестите ненужни усилия и главоболия и пак ще имате добре изглеждаща кухня. Когато вземате това решение, помислете за необходимостта от пълен ремонт и имайте предвид, че колкото по-драстични мерки предприемате, толкова по-дълго ще бъдете лишени от удобствата на Вашата кухня.

2. Какви разходи ще имате?

Няма как да започнете каквито и да било ремонтни дейности, без предварително да сте планирали финансовата част на въпроса. Не са единични случаите, в които някой остава с наполовина готова кухня, защото не е успял да прецени правилно колко ще му струва. Един от най-лесните начини е предварително да направите списък с всички разходи, които ще имате. Като започнете от големите - за майстори, за материали, обзавеждане и добавите по-малките. Не пренебрегвайте нито един разход, защото когато се натрупат, сумата изведнъж може да нарасне значително. Ако е възможно, отделете допълнителна резервна сума, за евентуални непредвидени разходи. Това ще Ви гарантира повече спокойствие.

3. Обмислете важните решения

Не бързайте, а си дайте достатъчно време да вземете важните решения. Преди да започнете каквито и да било дейности, добре е да сте наясно с важните решения - какъв да бъде кухненският плот, дали да изберете мивки за вграждане, от гранит или пък неръждаема стомана да бъдат? Ще смените ли хладилника с нов, или пък старият още върши добра работа? Не оставяйте всички тези решения за последния момент, тъй като могат да се струпат много неща, а времето за реакция е кратко. Нека не забравяме, че ще живеете с Вашите решения в следващите поне 3-5 години, или ще Ви се наложи да правите нов ремонт съвсем скоро. За да не изпадате в тази ситуация, започнете по-отрано, следете промоции и купувайте нещата, от които се нуждаете на най-добрата цена .

4. Внимателно подберете майсторите

Изпълнителите на ремонта са от голямо значение както за крайния резултат, така и за срока, в който ще бъде завършен. Ако Вие самите имате времето и уменията да преустроите кухнята, това е чудесно. Не се налага да разчитате на други хора. В повечето случаи обаче ще се наложи да наемете един или няколко майстори. Опитайте да намерите подробна информация и отзиви на хора, които са ползвали техните услуги преди. Добра идея е да разпитате Ваши близки, колеги и приятели, които скоро са правили ремонт. Те ще ви насочат към хора, от които са доволни или поне ще Ви предпазят от това да попаднете на неподходящи майстори.

Това са сред най-важните неща, които трябва да вземете предвид, за да не се превърне ремонтът в кошмар. И не забравяйте, че качественият ремонт на кухнята изисква планиране. Може да изглежда като досадна и времеемка задача, но накрая ще бъдете благодарни и щастливи, виждайки как изглежда обновеният Ви дом.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed