Изработка на сайт - 5 стъпки към евтин и качествен сайт

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
стъпки за изработка на сайт

Изработка на сайт може да е скъпо начинание, но с малко креативност, можете да изработите сайт сами с много малко пари. Независимо дали искате да станете блогър или да започнете нов бизнес, уебсайта играе важна роля за успеха Ви. Достъпните уеб платформи за изработка на сайт, евтини хостинг решения и многото форуми в мрежата могат да Ви дадат базовите знания относно изработката на сайта, без да влагате много финансови средства. Ако разполагате с бюджет и искате наистина качествен уеб сайт, най-добре е да се доверите на уеб агенция, ако все пак решите да си помогнете сами, следвайте нашите напътствия.

Преди изработката създайте име за сайта

Това е нещо много важно, когато сте се заели с изработка на сайт. Много компании предлагат безплатна регистрация на име на домейн, ако закупите хостинг от тях. Името на сайта трябва да е подканващо и запомнящо се. Измислете име, което е уникално, но не толкова, че да пречи на хората да го запомнят.

Нахвърляйте няколко имена и попитайте роднини и приятели какво мислят за тях. Обратната връзка е една обективна оценка за имената, които сте избрали. Спрете се на името, което е събрало най-положителна обратна връзка. Целта е да направите името на домейна си лесно за намиране, лесно за запомняне, както и да дава информация относно вашата дейност.

Закупете хостинг акаунт за сайта си

Уеб хостинга е задължителен при изработка сайт. Хубавото на уеб хостинг компаниите е, че винаги имат някакви промоции. Нови клиенти често могат да намерят компания, която предлага изключително добри условия за първата година. Ако успеете да намерите такъв евтин хостинг, ще може да тествате ефективността на сайта през първата година и да вложите спестените пари за реклама с цел повече трафик към сайта.

Когато решавате коя хостинг компания да ползвате, може да потърсите онлайн ревюта и мнения във форми. Някой от големите хостинг провайдери имат дълга история и много на брой клиенти, от което следва и много на брой мнения. Вижте коя компания отговаря на вашите изисквания и се свършете с тях.

 

 

Изработка на сайт с WordPress

WordPress е една от най-лесните платформи за изработка на сайт от начинаещи. WordPress предоставя две опции за сайтове – fully hosted или self-hosted версия.

Ако искате да придадете щипка професионализъм на сайта си, изберете self-hosted. Този вид сайтове имат по-голям набор от инструменти, теми и плъгини, които ще Ви помогнат при изработката на сайт. Така можете бързо и лесно да го направите уникален, професионално изглеждащ и с Вашия собствен стил.

Изберете си тема в WordPress

Има богатство от теми за изработка на сайт. Темата, която изберете ще е определяща за разположението на всички елементи в сайта. Някой WordPress теми са платени, но има много теми, които за безплатни и са на разположение в self-hosted WordPress платформата. Те ще Ви помогнат да създадете сайт, които съвпада с посланието, което искате да предадете на потенциалните си клиенти. Повечето теми са дават възможност за голяма персонализация и позволяват промяна на различни неща като шрифт, цвят, лого и други.

Повечето теми, дори и безплатните, са лесно за управление и промени в дизайна, благодарение на уроци в Интернет върху това как да става всяка промяна. Просто напишете в Google името на темата и промяната която искате да извършите и резултатите ще Ви дадат отговор.

Ако не сте толкова добре технически

Ако въпреки всичките Ви усилия не успеете да схванете как да изработите дизайна на сайта си, има други опции като Squarespace. Това е платформа, която позволява по-лесна изработка на сайтове, но е с много по-лимитирани опции от Wordpress.

Ако искате да използвате WordPress, но имате нужда от помощ, консултирайте се с някоя дигитална агенция за изработка на сайт, в Seomax.bg може да получите дори безплатен съвет или отговор на своето запитване.

Вече се надяваме, че когато срещнете термина „изработка на сайт“, това няма да е нещо толкова страшно за Вас, а нещо, което разбирате как да направите.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed