Импланти - Най-добрият избор при загуба на зъб

Вие сте тук

Average: 5 (3 votes)

В последните десетилетия имплантите се превърнаха в най-добрия и дълготраен вариант за възстановяване на липсващи зъби. Това се дължи най-вече на факта, че те имат редица предимства пред останалите възстановявания и са гаранция за една здрава и красива усмивка. Тази иновативна процедура е най-доброто решение, което може да се вземе от пациент с липсващи зъби. В настоящата статия ще ви запознаем с предимствата на имплантите пред останалите методи за възстановяване при липсващи зъби. Ще дадем отговор на въпроса - Защо имплантите са предпочитан избор за пациентите?

Какво предствляват имплантите?

Имплантите се състоят от винт и изкуствени зъбни, които се поставят директно в костта на челюстта, там където липсват зъби. Те се изработват от висококачествени материали, като титан, и осигуряват стабилна основа за прикрепване на зъбната корона (изкуственият зъб). Имплантите предоставят дългосрочно решение на проблема с липсата на зъби.Естетически те приличат на естествен зъб, но по-важното е, че функционират като естествен зъб.

Предимства на имплантите:

1. Отличен естетичен вид

Имплантите изглеждат и функционират като естествените зъби. Те се интегрират перфектно с останалите зъби и не се отличават на външен вид. Тази естетика е трудно постижима с други методи за възстановяване на зъби, като например поставянето на протези.

2. Дълготрайност

Имплантите са изключително издръжливи и дълготрайни. При правилна грижа и редовна профилактика, те могат да издържат десетилетия. Това ги прави най-рентабилното и дългосрочно решение при загуба на зъби.

3. Имплантите са щадящи

Имплантите запазват непроменена структура на костта и съседните зъби. При тях не е необходимо изпиляване на съседни зъби, както това често се налага при мостови конструкции и протези. Благодарение на тези си качества, имплантите помагат поддържането на оптималното орално здраве.

4. Комфорт

Веднъж поставени, имплантите не се местят или свалят, както става с протезите. Винта на импланта се сраства с костта и реално играе функцията на зъбен корен. При някои импланти е възможно да се сваля коронката за почистване, но това по никакъв начин не компроментира здравината и цялостта на импланта. Имплантите носят много по-голям комфорт при говорене и ядене. Пациентите не трябва да се притесняват от това имплантите да паднат по време на хранене или затруднения при изговарянето на думи.

5. Добра функционалност

Имплантите позволяват напълно нормална и естествена функционалност. Хората, които са се спрели на този метод на възстановяване могат да се наслаждават на всякакви храни и да имат усещането, че използват естествени зъби.

6. Самочувствие

Здравето и добрия външният вид на зъбите играят важна роля за самочувствието на човека. Имплантите връщат красотата и естетиката на усмивка и подобряват самочувствието на пациента..

7. По-добро дентално здраве

Поставянето на импланти не налага необходимостта от изпиляване на съседни зъби, което води до по-добро дентално здраве. Съседните зъби остават непокътнати и се запазва тяхното здраве.

8. Процедурата е безопасна 

Поставянето на импланти е хурургична процедура с минимален риск от усложнения. Понякога се стига до отхвърляне на импланта от организма, но това е под 0,5% от общите случаи. В болшинството от случаи пациентите се възстановяват бързо и се връщат към нормалния си начин на живот.

Заключение

Възстановяването на липсващи зъби с импланти носи много предимства, които ги правят предпочитан избор сред пациентите. Те предоставят естетика, дълготрайност, здравина и комфорт, които се трудно постигат с друг метод за възстановяване на липсващи зъби.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed