Грижите за колата са част от дългият и живот

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)

Хората се притесняват, че личната им кола може да им струва доста финансови средства, понякога периодични за гориво и консумативи, понякога съвсем внезапни за ремонт и авточасти. Притесненията са най-вече в посока за това, че те трябва да дадат маса пари за скъпи авточасти, обслужване и възнаграждение на трудещите се в автосервиза.

Всъщност резервни авто части, консумативи и авто аксесоари се продават във всеки специализиран онлайн магазин за автомобили. Това обаче не означава, че те всички са качествени. Някои търговци се опитват да натрупат печалба от продажба на некачествени авточасти онлайн със съмнителен произход, марка и свойства. Това може би е продиктувано и от лошата покупателна способност на българина, който все иска да му бъде по-евтино. И така влизаме в омагьосания кръг да придобиваме по-некачествени стоки, защото те са по-евтини. Всъщност те не са подходящи и за колата.

Дори нещо повече, такива съмнителни авточасти могат да се отразят доста зле на колата ви в близък или далечен план. А това понякога може да бъде фатално за някой агрегат, като двигател, съединител или скоростна кутия. Нуждата да спестите пари за семейството и други нужди е голяма, но можете да го направите, като закупите маркови авточасти втора ръка. Те гарантирано ще отговарят на марката и модела на вашия автомобил, а цената им е оптимизирана за всеки джоб.

Това не се случва трудно, стига да знаете от къде и как да се сдобиете с употребявани авточасти онлайн. Разгледайта сайта на Carco.bg и ще разберете, че с много по-малко пари можете да закупите качествени и проверени от времето авточасти втора употреба.

Както автомобила ви има нужда от оригинални и здрави резервни части и агрегати, така колата ви се нуждае и от качествено гориво. То не е евтино. Но какво можете да направите за да не го пилеете безрасъдно.
Ето няколко прости неща. Ако шофирате бързо или спирате рязко това неминуемо може да доведе до голям разход на гориво. Карайте внимателно и в същото време спазвайте дистанция. Това може да ви помогне, както за да запазите живота си и колата си, така и да спестите гориво. Отделно че рязкото спиране води до амортизация на накладки и спирачни дискове, което може да доведе до нуждата от покупка на автомобилни части втора употреба.

По време на шофиране можете да оставите прозорците затворени. В противен случай вятърът, който влиза в купето намалява скоростта, а вие компенсирате с увеличаване на скоростта и респективно с по-голям разход на гориво. 
Разхода на гориво се увеличава с до 4% в случай, че има до 45 килограма в колата. Това означава, че ако в багажника ви или на задната ви седалка има излишни товари, вие ще дадете много повече пари за гориво. Масивния и тежък багаж освен че увеличава изразходения бензин или дизел, също така натоварва амортисьорите и задното окачване. А една счупена пружина може да ви вкара в разходи за нови или употребявани авто части.

Важно е да следите и налягането на гумите си. Ако те са напомпани достатъчно, но не прекалено, то ще спестите гориво. В противен случай, разходите на гориво са големи, а това на свой ред може да доведе до значителни повреди. Важно е да следите износването на грайферите на своите летни или зимни гуми.

Друг фактор, който може да ви помогне да спестите от гориво е работещия климатик. Всяко пускане на климатичната уредба за охлаждане през летните горещи дни намалява мощността на автомобила ви и вие инстинктивно натискате педала на газта. Разбира се това не означава да се потите в най-големите жеги, но прибягвайте да климатика само при нужда.

Всички изброени фактори биха ви помогнали да спестите финансови средства, а с тях да се сдобиете с реномирани и оригинални авто части втора ръка, на които да разчитате и вашата кола да бъде винаги в изправност и готова за път.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed