Фактора, които трябва да имате предвид, когато купувате обувки за планински преходи

Вие сте тук

Average: 5 (1 vote)
Двойка с куче на планински преход

Изборът на правилните обувки за планинско катерене може да бъде труден, но с правилния съвет можете да намерите идеалния чифт за вашите нужди. Ето пет основни фактора, които трябва да имате предвид, преди да купите чифт обувки.

Немското производство

Независимо дали сте агресивен състезател или обикновен пътник, планинските немски обувки предлагат набор от опции за всеки вид дисциплина. С модерни иновации, продуктите на немците са проектирани да прехвърлят вашата сила без усилие и да ви поддържат комфортни на пътеката.

Обувките за планински проходи, катерене или колоездене са известни със своята твърда конструкция и сцепление на външната подметка. Ако не внимавате, подметката на обувката ви може бързо да се износи. В допълнение, някои обувки са направени с тежка, тромава подплата, която може да бъде гореща на краката ви. За щастие има марки, които са проектирали планински обувки с комбинация от дишащи и влагоустойчиви материали.

Те предлагат голямо разнообразие от обувки, включително такива за планински велосипеди и обувки с плоски педали. Последните разполагат с хващащи се гумени подметки, които се придържат към педала. Компанията също така прави различни дизайни без скоби, които са популярни за по-дълги пътувания.

Гумено покритие

Други производители използват гумено покритие, което поддържа контакта на зацепката със земята. 

Тези модели са високоефективни. Те предлагат много повече защита, отколкото бихте очаквали. Някои компаний също така се хвалят, че обувките са и водоустойчиви. Разполагат с влагоустойчива горна част и дишаща мембрана, междинна подметка против компресия и подметка със среден размер. Външната подметка е с приятно докосване, тъй като разполага с уникална шарка на протектора, която изглежда свежа след месеци употреба.

Някои серии са направени да изглеждат и да се усещат като обувки, които струват много повече. Освен това разполагат с повдигане на петата и релеф на ахилеалното сухожилие. Горната част на обувката също така включва кутия за пръстите от синтетичен велур и дишаща мембрана, която поддържа крака хладен.

Среща на върха 

Обувките за планинско колоездене са страхотни за тези, които не търсят най-новите и страхотни обувки на пазара. Това обикновено е добре направена обувка с малко технология за преливане от водещата обувка за пътеки. Това е добре балансирани модели, подходящи както за шосе, така и за пътека. Най-добрата част е, че няма да се налага да разбивате банката, за да ги направите. 

За любителите на модели обувка с ниска горна част, се намират различни модели, които отговарят на тези предпочитания. Това включва дишащ и издръжлив усъвършенстван 3-слоен безшевен композитен материал. Гореспоменатият материал е обикновено придружен от солидна гумена подметка.

Независимо дали сте на пътека или пътувате, ви е нужна универсална обувка за планински преходи. Такава, която да има комфорт през целия ден, небрежен стил и експлоатационни характеристики, които се смесват, за да направят вървенето максимално комфортно.

За начало, съществуват серии, които притежават уникално прилягане, което е удобно през пръстите и средната част на стъпалото. Огъването през пръстите и петата позволява нормална походка и добър трансфер на мощност. Той също така разполага с просторен джоб за зацепване, който е чудесен за набиране в позиция на зацепката според вашите предпочитания.

Планинско колоездене

Вероятно най-популярната обувка за планински велосипед с плосък педал в света. Това е удобна обувка, която работи чудесно за планински велосипед. С горна част, изработена от гума, шарка на протектора с пълна точка и ергономичен дизайн, те осигуряват стабилно сцепление на вашите педали.

Обувките са златен стандарт сред моделите за планинско колоездене. Притежават специални външни подметки, осигуряващи сцепление с педалите, за да осигурят отлично сцепление. Освен това са изключително издръжливи, което ги прави идеални за ежедневна употреба.

Обувките се предлагат в различни цветови опции. Някои модели са в стил BMX, докато други са по-вдъхновени от скейт. Те също идват с традиционна система за връзки, която ги прави лесни за поставяне и събуване.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed