Домакински уреди, които задължително трябва да притежавате

Вие сте тук

Average: 5 (2 votes)
кухненски плот с домакински уреди

Някои от най-полезните домакински уреди са тези, които ви помагат при приготвянето на храна. Миксер, например, ще ви помогне да смесите различни видове храна в по-гладка текстура. Сред стандартните уреди, които има във всеки дом, са хладилник, фурна, съдомиялна, пералня и други. Но в днешната статия ще си поговорим за малко по-интересни и много полезни уреди, които ще искате да имате.

Домашен уред за сода

Домашният уред за сода ви позволява да газирате всякакъв вид течност. Това включва сокове, вода, коктейли и вино. Тези джаджи работят и като почистващ агент, тъй като газираната вода има ефект, който може да премахне дори най-упоритите петна.

Устройството включва CO2 цилиндър и бутилка за газиране на водата. Бутилката за CO2 е за многократна употреба и позволява карбонизиране на до 60 литра вода. Предлага се и с клапан за освобождаване на налягането, който гарантира безопасност при използване на уреда.

Задължителни домакински уреди - машина за сода

Хлебопекарна

Ако обмисляте закупуването на хлебопекарна, има много функции, които трябва да търсите. Копчетата за управление трябва да са лесни за работа и винаги трябва да проверявате за подвижна тава за трохи. Друга функция, която ще искате да потърсите, е функцията за автоматично изключване. Хлебопекарната може да бъде трудна за съхранение на вашия плот, но свободностоящ или монтиран на стена рафт може да осигури достатъчно място за съхранение.

Хлебопекарните са полезни не само за препечен хляб, но и за приготвяне на занаятчийски хляб. Някои от тях идват с предварително зададени функции за приготвяне на бисквитки, докато други имат различни функции. Няколко функции, които трябва да търсите в тези уреди, включват топла настройка, която поддържа сготвената храна топла при температура, която е над опасната зона за растеж на бактерии. Други функции включват втасване, което създава топла среда (около 26 градуса по Целзий) за печене на хляб или тесто за пица. Можете също така да използвате повторно загряване, което използва средна температура за повторно затопляне на остатъците, без да ги изгаряте. Някои хлебопекарни дори имат режим на бавно готвене, който имитира бавна готварска печка, която работи на ниска температура за дълъг период от време.

Задължителни домакински уреди - хлебопекарна

Блендер

Блендеърт е универсален уред, който може да приготвя различни храни. Може да се използва за приготвяне на смутита, млечни шейкове и дори сосове и дипове. Важно е да размразите плодовете си, преди да ги смесите, и трябва да използвате лимон, за да овкусите вашите смутита. Универсалността на блендера означава, че той е задължителен домакински уред.

Използва се лесно. Остриетата са все още горещи след смесването, така че ги оставете да изстинат, преди да ги извадите. Използването на тези съвети ще гарантира, че сте в безопасност, когато използвате блендер. Можете също така да изберете ръчен миксер, който е ръчен уред, който можете да използвате за много различни задачи в кухнята.

Задължителни домакински уреди - блендер

Стоящ миксер

Изборът на правилния стоящ миксер е едно от най-важните решения, които взема готвач или домакин. Най-добрите ще издържат десетилетия и ще добавят ново измерение към вашата кухня. Някои модели се предлагат и с удобни приставки, като машина за паста или пълнеж за колбаси.

Наличието на стоящ миксер във вашата кухня прави печенето по-лесно и отнема много по-малко време. Качественият ще ви помогне да изпечете десетки бисквитки и да създадете страхиотни кори за торта. Може също така да разбие яйчен белтък, за да оформи меренг, който е идеалният топинг за десерт. Много страхотни миксери се предлагат с допълнителни аксесоари, включително захранващ хъб, който може да се свързва с други уреди. Могат да се използват и за смилане на месо или сладолед.

Задължителни домакински уреди - миксер

Комбинация котлон-фурна

Комбинацията котлон-фурна е домакински уред, който съчетава котлон и фурна в един уред. Наличието на двата уреда в едно ви позволява да спестите ценни квадратни метри. Това пространство може да отиде към по-голям кухненски остров, кухненска маса или допълнително място за съхранение. Можете дори да използвате пространството на стената, което обикновено е предназначено за фурна, за вашата колекция от порцеланови съдове.

Комбинациите котлон-фурна са по-достъпни от отделните плотове и фурни. Докато стенната фурна може да бъде добър избор за малки кухни, комбинацията от котлони и фурни ви позволява да увеличите максимално пространството си и да минимизирате разходите си за монтаж. Можете да го поставите на остров за лесен достъп до тенджери и тигани. Недостатъкът на стенните фурни е, че изискват отделни котлони, което е по-скъпо. В допълнение, стенната фурна е по-малко гъвкава от комбинацията с котлон и фурна и може да бъде за предпочитане, ако предпочитате да готвите стационарно.

Задължителни домакински уреди - котлон с фурна

Още интересни и необходими домакински уреди с високо качество може да разгледате тук: 

https://www.relaxbg.org/


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed