Dolce & Gabbana - тенденции срещу стил

Вие сте тук

No votes yet
Dolce & Gabbana - тенденции срещу стил

Основаването на италианската модна къща Dolce & Gabbana се осъществява от модния дует Доменико Долче и Стефано Габана през 1985 година. Двама души, които не са разполагали малко пари за времето си - днес считани за едни от най-влиятелните дизайнери и богати хора в цяла Италия.

През 1985 година в малко градче в Сицилия се Доменико Долче, който расте в семейство на любители на модата. Баща - шивач и майка - продавачка на платове и дрехи, показва защо той е намерил начин да изрази себе си и своята индивидуалност и стил.

Стефано Габана е роден през 1962 година в Милано, във венецианско семейство. Неговият баща е работил в химическо чистене, а майка му във фабрика за печат. Интерес към модата проявява след като навършва 15 годишна възраст. Габана, откровено признава, че всичко което е научил и знае за модния дизайн е благодарение на Долче.

Първата среща на Доменико и Стефано е през 1980 година в нощен клуб в Милано. По това време и двамата работят за дизайнера Джорджо Кореджиари, като негови асистенти. Прекарвайки няколко години заедно като колеги, очевидно се ражда и идеята им за тяхното бъдещо начинание, което ще промени целият им живот. И през 1982 година те напускат работа и създават студио за дизайн на свободна практика за други марки, докато всъщност разработват своята. Три години по-късно се ражда и марката Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana, е източник на вдъхновение сама по себе си. Женствените и съблазнителни дамски колекции успяват да покажат жената в най-добрата им светлина. 

Много хора се чудят, откъде всъщност черпят това вдъхновение, а отговора на Габана е - всекидневния живот и всичко което се случва около нас, книги филми и песни и др.

Друг интересен факт е, че почти всеки спомен от техните пътувания намира своето място в модните им колекции, рекламни кампании и козметични продукти.

Може би най-големия фен на Dolce & Gabbana е невероятната поп звезда Мадона. Дизайнерите умело се грижат за личния й гардероб по всяко време. Сътрудничеството им започва през 1993 година, когато двамата дизайнери създават над 1500 костюма за известното световно турне на Мадона "The Girlie Show".

Те обличат Мадона и целия й екип за осмия й студиен албум "Music" през 2000 година. Дори проектират цялостния фон за турнето на албума и превръщат за пореден път своята работа в световен успех. Така през 2010 година триото пуска ексклузивна линия слънчеви очила под марката MDG. 

Dolce & Gabbana са работили, с някои от световно известните личности на Холивуд - БРУС Уилис, Виктория Бекъм, Брад Пит, Салма Хайек, Анджелина Джоли, Бионсе Ноус, Катрин Зита-Джоунс и Деми Мур.

След 30 години в модната индустрия, Долче и Габана са изправени пред куп предизвикателства, заради икономическата криза и сериозно ги кара да преосмислят своите приоритети и да разгледат своята дейност през погледа на новите пазарни тенденции.

Тук идва основния проблем между тенденция и стил. Както всички останали дизайнери, Долче и Габана копнеят да създадат следващата моден бум, учейки се от грешките си, те успешно се адаптират към новите условия.

Тъй като Dolce & Gabbana не са привърженици на понятието "тенденции", поради факта, че те имат твърде кратък живот, дори по-къс от един сезон, се концентрират върху създаването на стил, а не тенденция. В стила си те преплитат италиански традиции и вечни дизайни, които да издържат на теста на времето.

Тайната за успеха за двамата дизайнера е простичката рецепта - любов и уважение. Друга интересна движеща сила за успеха на тяхното развитие е техните чести спорове. Рядкото постигане на консенсус е ключът за техните нови идеи и концепции, които печелят успехи на марката.

Парфюмите на Dolce & Gabbana са истинско въплъщение на средиземноморски лукс и изтънченост. Те предоставят както на мъжкия пол, така и на нежния пол впечатляваща луксозна колекция от аромати.


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed