Банка подарява умна крушка при отпуснат заем

Вие сте тук

No votes yet

Интелигентна крушка с множество функции и екстри подаряват на клиентите си при всеки редовно погасен заем от Райфайзенбанк. Според експерти от Банката, ипотечните крeдити, теглени за закупуване на нов дом отчитат ръст, който е в синхрон с динамиката на кредитния пазар у нас като цяло. По думи на експертите, осредненият профил на кредитополучателя на ипотечен заем в България в момента е оженен мъж на около 38 години, който живее в голям град и е с висше образование.

Райфайзенбанк е направила анализ, според който средния размер на ипотечното кредитиране се е увеличило от началото на 2018 година и като цяло отчита покачване. Докато през 2016 г. то е достигнало 94 хил. лв., през 2017 г. е било 106 хил. лв., а през настоящата 2018 г. е вече 119 хил. лв. На тази основа и средният погасителен период също отчита покачваща се тенденция за тези три години, съответно – 19, 21 и 22 г. са необходими на домакинствата да погасят заемите си за ново жилище.

Според анализите на Райфайзенбанк, с ипотечните кредити най-често се закупуват жилища (92%), като в 86% от случаите те се намират в големи градове като София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново или Русе. Най-често хората избират монолитното строителство (80%), като и през тази година най-голямо е търсенето на нови домове в сгради, които са построени след 2000 г. – 54%, което отбелязва покачване от 8 пр.п. спрямо информацията от 2017 г.

Банката отпуска ипотечни заеми до 400 хил. лв. с погасителен период до 30 г. Във връзка с инициативата „Smart решения за дома“, Райфайзенбанк подарява на своите потребители с всеки усвоен заем умна крушка  дизанционно управление чрез апликация на смартфона. Крушката работи със задаване на час за включване и изключване, има различни нива на яркост и опция за над 16 милиона цвята. Кампанията важи до 22 януари 2019 г. или до изчерпване на количеството.

Източник: 

zaemko.com

 

 

 


InformatorBG.com
InfoFeed Google PlusInfoFeed FacebookInfoFeed TwitterInfoFeed PinterestInfoFeed WPInfoFeed StumbleInfoFeed RSS Feed